DVO toont karakter tegen KZ/Hiltex

26 februari 2014 om 00:00 Sport

BENNEKOM - Een goed spelend DVO heeft het in de thuiswedstrijd tegen het op de op de vierde plaats staande KZ/Hiltex uitstekend gedaan.

door Eip Janssen

De 31-27 overwinning op karakter in een uiterst doelpuntrijke wedstrijd was verdiend. 

,,Dat denk ik wel , steekt uitblinker Momo Stavenuiter van wal. ,,Maar tegelijkertijd was het scoreverloop ook wel bizar. In de laatste vijf minuten van de eerste helft gaven wij gas. Dan ga je met 21-15 rusten en gaat het toch nog bijna mis" , vervolgde de schutter.

Terug

Stavenuiter refereerde aan de beginfase van de tweede helft. De gasten kwamen terug in de wedstrijd. ,,Dat klopt. In de theepauze werd afgesproken geen onnodige scores weg te geven. Maar bij ons lukte vrijwel niets. Bij een 22-21 stand liet ik zelf een strafworp onbenut. Natuurlijk baalde ik geweldig", keek de Bennekommer terug. Maar daarna kwam zijn finest moment . 

,,Ik heb even een slokje water genomen. De eerste de beste bal die ik daarna kreeg was raak. Vervolgens scoorde Jos (Roseboom, red.) de 24-22. Dat gaf zoveel zelfvertrouwen , meende Momo Stavenuiter.In de eerste helft ging de strijd lang gelijk op. Met nog zeven minuten te spelen stond er een 12-12 score op het bord.

,,Daarna begon het bij ons te lopen. Elke schotpoging was bijna raak. Natuurlijk was ik blij met mijn zeven treffers. Maar je doet altijd als team", analyseerde Stavenuiter.

De schutter zag al vroeg in de wedstrijd collega Jasper Broenink tegen de vlakte gaan. ,,Dat was best schrikken. Hij is zo belangrijk. Na een langdurige blessure behandeling kon hij gelukkig verder. Maar je zag dat het soms moeizaam ging."

In de rust werd verder aan het herstel van Broenink gewerkt. ,,Ik heb hem gevraagd door te gaan. Maar het moest wel verantwoord zijn. Fenna Zwang en Senna van den Bos hebben zich in ons vak de longen uit het lijf gelopen. Daar waar mogelijk werd Jasper gespaard" , wist Stavenuiter.

In de slotfase maakte de koele kikker Jos Roseboom een einde aan alle KZ aspiraties. De eindzege 31-27 kwam niet meer in gevaar. Stavenuiter sprak van een bewogen korfbalperiode.

Oranje

,,Deze competitie is niet mijn beste seizoen. Bondscoach Wim Scholtmeijer heeft mij uit Oranje gezet. Of ik dat jammer vindt? Natuurlijk maar hij heeft gewoon gelijk. Ik behoor op dit moment niet tot de beste korfballers van Nederland. Gelukkig heeft het geen invloed gehad op mijn spel bij DVO. Ik heb gedaan wat de coach vroeg. DVO heeft nog een klein kansje op Ahoy. Maar in deze competitie kan iedereen van iedereen winnen. Ik bekijk het per week", besloot Stavenuiter zijn terugblik.

DVO, bezet in de competitie de zesde plaats.  KZ Hiltex telt twee punten meer. Daartussen staat Dalto/BNApp.nl met een punt meer. DVO gaat komende zaterdag bij de Driebergse ploeg op bezoek.

Scores: Jos Roseboom 9; Jessica Lokhorst 2; Momo Stavenuiter 9; Marijn van den Goorbergh 5; Senna van den Bos 2, Fenna Zwang 2 en Jasper Broenink 2.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie