Fortissimo houdt punt over aan matige wedstrijd

26 februari 2014 om 00:00 Sport

EDE Fortissimo heeft in de thuiswedstrijd tegen Angeren een 1-1 gelijkspel behaald. In een matige wedstrijd stelden beide ploegen teleur.

door Eip Janssen

,,Dat klopt , begint rechtervleugelverdediger Vincent Lengkeek. ,,Angeren is gewoon een goede ploeg. Zij spelen veelal de lange bal. Het is oppassen met deze gevaarlijke spitsen" ,ging hij verder.

De duels tussen Lengkeek en zijn tegenstander Koen Neijenhuis hadden wat weg van de strijd tussen David en Goliath . De boomlange Neijenhuis (bijna 2 meter) werd door de lucht gezocht. De kleine Vincent Lengkeek (1,70) kwam soms handen en voeten tekort.

Lastig

,,Het was zeker met de wind lastig spelen. Eerlijk gezegd speelde ik ook niet mijn beste wedstrijd" , aldus de drie jaar geleden van Flevo Boys overgekomen speler. ,,Het bevalt me uitstekend bij de zondagvierdeklasser. Ik zit vrijwel altijd bij de selectie. Deze groep kan zeker nacompetitievoetbal bereiken. Maar dan moeten we wel vanaf het begin bij de les zijn" , keek Lengkeek kritisch terug.

Tegen het zeker niet slechte Angeren was dat niet altijd het geval. De gasten zetten de thuisclub vanaf het begin onder druk. Pas na een minuut of twintig wist Fortissimo zich aan de druk te ontworstelen. Aziz Ballouk onderbrak het tactische schouwspel dat beide ploegen de toeschouwers voorschotelden.

De naar DTS Ede vertrekkende Ballouk begon aan een zo op het eerste oog kansloze missie. Maar zijn schuiver rand strafschopgebied bleek de Angerense doelman te machtig:1-0.

,,Daarna verzuimden we door te drukken. Het veldspel werd wel wat beter. In de rust heeft de trainer (Marcel Tombokan, red.) een donderspeech gehouden. Maar wat er gebeurde was ongelooflijk. Binnen twee minuten lag de bal al in het net" , baalde Lengkeek.

Angeren mocht een corner nemen. Joep Pruijn zette voor en Job Brandts kon ongehinderd inkoppen: 1-1.

Rood

Fortissimo trainer Tombokan zag Chris Hiemstra geblesseerd vertrekken. ,,Jammer, want ik wilde tactisch wisselen. Dat ging nu in rook op." Maar ook de hoop op winst ging in rook op. Bij een twijfelachtige buitenspel situatie reageerde de coach zich af op scheidsrechter Baardman.

Hij werd in eerste instantie vermaand. Niet veel later wond de coach zich weer op. Fortissimo speler Tim Roelofsen treuzelde met het op de juiste plaats nemen van een vrije bal en ontving de gele kaart.

,,Dat je daarvoor een kaart geeft" ,liet Tombokan de leidsman weten. Hij kon vertrekken en moest het coachen overlaten aan zijn assistent Marco Stap.

,,Ik heb het niet goed volgen. Het is nooit goed als een trainer rood krijgt. Maar de emoties liepen zowel binnen als buiten het veld op. In de de slotfase is geprobeerd de stand een beter aanzien te geven. Maar het was allemaal net niet" , besloot Lengkeek teleurgesteld.

Dat geluk had Roelofsen ook niet die in blessuretijd het Angerense doel op een haar miste. Een zege zou misschien ook wel teveel van het goede zijn geweest.

Omdat ook Angeren het vizier niet op scherp had staan wonnen beide ploegen een punt. Maar bij Fortissimo sprak men van twee verloren punten.

De thuisclub neemt in de vierde klasse nu de zesde plaats in. De kopgroep is uit het zicht. Nacompetitie voetbal halen zal moeten gebeuren via de derde periode.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie