FC Jeugd bezwijkt onder fysiek voetbal

26 februari 2014 om 00:00 Sport

EDE ,,Een dramatische nederlaag die de ploeg niet verdiende. De 3-1 nederlaag voelt zuur aan. Arnhemse Boys heeft ons met zeer fysiek voetbal het spelen onmogelijk gemaakt", somberde FC Jeugd trainer Habib al Mohsinawi.

De stoom kwam een half uur na de wedstrijd nog uit zijn oren. ,,Binnen het half uur was ik al door mijn wissel mogelijkheden heen. Aanvoerder Raldy van Haastert, Mustafa Tirgil en Aren Zweistra vielen zwaar geblesseerd uit. In zeker twee gevallen was rood op zijn plaats geweest'', treurde de trainer verder.

In de veeel te harde wedstrijd op een slecht veld nam FC Jeugd via Mustafa Tirgil de leiding. ,,Twee minuten later was het alweer gelijk (Mitch Jurriëns) : 1-1. Op slag van rust kregen we de kans om op 1-2 te komen. Murat Senyer kon net niet scoren", had Al Mohsinawi genoteerd.

In de tweede helft golfde het spel op en neer. ,,Daniël Botchway won een duel. Er werd door gespeeld maar hij zag een Arnhemmer geblesseerd achterblijven. De bal werd uitgespeeld en als beloning kreeg hij alsnog rood. Een ongehoorde beslissing. Zelf ben ik ook weggestuurd", verklaarde Habib al Mohsinawi.

De thuisclub kwam in overtal op voorsprong:2-1 door Roël Fernand . ,,In de slotfase werden alle risico s genomen. De 3-1 (Germaine Lenting) was van statistische waarde. Het verlies is zwaar. Naast vele blessure gevallen liepen Youness Lahnine en Jeroen den Hartog tegen kaarten op, die een schorsing betekenen", besloot de getergde FC Jeugd trainer.

De Edenaren lijken voor het kampioenschap uitgespeeld. De hoop om nacompetitievoetbal te spelen moet via een periode titel worden veiliggesteld. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie