Lunteren klapt volledig in elkaar

26 februari 2014 om 00:00 Sport

LUNTEREN - ,,Als de 3-0 kort na de rust was gevallen, had ik het nog eens willen zien. Dan had KHC een mentale tik gekregen. Ik passeerde de doelman rond de vijf meter, maar de bal stuiterde net met het verkeerde effect langs het doel.  En wat daarna gebeurde, daar heb ik ook geen verklaring voor. Het sloeg compleet om'', had ook Dennis van de Bunt gezien. De voorsprong van 2-0 werd omgezet in een uiteindelijke 2-5 nederlaag.

door Wim van Kessel

Een stunt tegen de koploper bleef dus uit. Die voetbalden de eerste helft al iets makkelijker dan Lunteren. De thuisploeg was zeer effectief. Iets over de helft stelde Van de Bunt met een mooie steekbal  Bob van den Hudding in staat de 1-0 aan te tekenen. ,,Bob scoorde haast uit een onmogelijke hoek. Heel netjes. Ik had het niet verwacht.''

Op het half uur kon de muziek weer aan. ,,Een vrije trap van Robert van den Broek. De bal was lang onderweg. Een hele lange verdediger ging er onder door. Ik had dat ook niet verwacht, maar was er wel blij mee'',  zei Van de Bunt over zijn 2-0.

De aanvaller was nog dicht bij de 3-0. Zijn schot werd gestopt. Gerwin Hoogendoorn slaagde er niet in de rebound te  verzilveren.  Aan de andere kant was het Robin Braster, die met een knappe actie een poging van Ronald Arends van de lijn haalde.

Ommekeer

Nadat zoals eerder geschreven Van de Bunt nog een keer dicht bij de 3-0 was, betekende de 2-1 van Ronald Arends voor de ommekeer. ,,De koppies gingen direct hangen. Er werd niet meer gecommuniceerd. Voorin kregen wij de bal ook niet meer. In feite geef je het binnen een kwartier weg. Elke omschakeling was haast een doelpunt.  Gerwin Hoogendoorn verliest de bal op de helft van KHC. Een paar seconden later was het raak.''

Het was dat doelman Ewart van der Steege nog een paar goede reddingen verrichte. Anders was de schade nog veel groter dan de 2-5 geweest. Jeffrey van de Vlist, Tom Diender en Ronald Arends (2x) zetten de wedstrijd compleet op zijn kop. Niet voor de eerste keer werd een voorsprong weg gegeven. ,,Daar kunnen wij moeilijk mee omgaan. Het is zeker geen kwestie van conditie. We trainen hard en goed.''

,,Ik heb ook niet het gevoel dat volgend seizoen al mee speelt. Daar zijn wij als spelers niet mee bezig'', vindt Van de Bunt, die zelf ook blijft. ,,Dan hebben we wel een selectie die niets te zoeken hebben in de derde klasse. Het zou doodzonde zijn als we daar terecht komen.''

Geluk bij een ongeluk was dat alle concurrenten zaterdag ook verloren.  De afstand op een veilige plek is acht punten. Die van PD wedstrijden vijf punten. ,,Ik hoop het niet. Maar als eerlijk bent, wordt het heel zwaar. Het halen van PD wedstrijden is het hoogst haalbare. Voorwaarde is dat het in koppies ook goed zit. Want dan kunnen we zeker laten zien wat we in huis hebben'', besluit Dennis van de Bunt.