DFS maatje te groot voor DTS Ede

26 februari 2014 om 00:00 Sport

EDE - DTS Ede kon het koploper DFS niet echt lastig maken. Op de 2-4 nederlaag viel weinig af te dingen.

,,We hebben het DFS het niet echt moeilijk gemaakt. Ik had gehoopt dat we meer weerstand had kunnen bieden. Maar DFS is een fantastische ploeg. In mijn ogen klaar voor de hoofdklasse. En voor ons een maatje te groot'', stelde een realistische trainer Peter Wesselink.

Het was vooral aan doelman Özkan Yilmaz te danken dat het na een half uur nog steeds 0-0 stond. Vervolgens was er een te korte terugspeelbal van Paul Speldenbrink. Joël van Wijk trok aan de noodrem. De strafschop was een prooi voor de topscorer van de eerste klasse: Elvin Hardeveld.

,,We mochten onze handen dichtknijpen met die 0-1 bij rust'', bekende Wesselink. Daarna stelde DFS snel orde op zaken. Via Dusty Louwaars 2x en weer Hardeveld liep men uit naar 0-4. Edwin Aben mikte tussendoor op de lat. ,,Een terechte stand'', meende Wesselink.

Ahmed Lak en Robin Koning wisten nog wat terug te doen: 2-4. ,,Dat was meer voor de statistieken. Echt spannend werd het niet. DFS was oppermachtig.''

DTS heeft nog vier ploegen onder zich. Het verschil met een PD plaats is zes punten. Over twee weken wacht hekkensluiter OWIOS. Daarna volgt thuis Blauw Geel. ,,We zullen punten moeten pakken om uit de gevarenzone te blijven'', weet Peter Wesselink.

Robin Koning, hier op archief foto, en de man in vorm, wist nog de 2-4 te scoren.  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie