Vrouwen DTS Ede laten voorsprong glippen

26 februari 2014 om 00:00 Sport

EDE - De vrouwen van DTS Ede gaven zaterdag een 3-1 voorsprong uit handen. Tegenstander Saestum kwam langszij (3-3).

Vanaf de aftrap ligt het initiatief bij DTS. De 1-0 valt na goed samenspel. EvelineZech (foto archief) schiet binnen nadat Willeke Pater goed overzicht hield en de bal voorgaf. Maar in de 35de wordt slordig balverlies geleden op het middenveld. Seastum breekt door en de bal wordt breed gelegd op de meegelopen RowenaBlankestijn, die de 1-1 maakt.

Ook in de tweede helft is het dan DTS dat het beste begint. EvelineZech maakt de 2-1. Zij draait zich open op de rand van de 16, loopt iets naar binnen en plaats de bal met een boog om de keepster in de goal. Tien minuten later krijgt DTS een penalty. Linda Helbling neemt deze en schiet hem binnen. Het is 3-1.

In de 77ste een miscommunicatie in de verdediging van DTS. Lisanne Hogeveen profiteert: 3-2. De resterende minuten is Seastum, DTS de baas. Verschillende gevaarlijke schoten gaan vooraf aan de uiteindelijke 3-3. Die valt in een minuut uit een vrij trap. Deze wordt ineens genomen door Pia Haitsma. Het schot vliegt 94ste langs de muur in de linker onderhoek. Dit is de eindstand.

Over twee weken voetbalt DTS om 15.00 uur tegen Ter Leede in Sassenheim.