Nieuwe wildobservatieplaats voor 'De Hindekamp'

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

EDE - Aan de rand van de Eder Heide in landbouwenclave 'De Hindekamp' bouwt de gemeente Ede een nieuwe wildobservatieplaats (wildkansel). De houten wildkansel die er nu staat is ruim twintig jaar oud en aan vervanging toe.

Voor de nieuwe wildkansel kiest de gemeente voor steen en niet voor hout. Steen is een duurzame oplossing. Een stenen wildkansel gaat veel langer mee. De stenen wand past goed in de omgeving. In de wand komen gaten voor vleermuizen. Zo kunnen deze dieren in de spouw overwinteren.

Amfitheater

De nieuwe observatieplaats zal net als nu plaats bieden aan maximaal vijftig personen. De opzet is eenvoudig. Er komt geen verlichting en verwarming. Bijzonder is het goede zicht van binnen naar buiten. Je kijkt vanuit een amfitheater naar een open vlakte met een drinkplaats en zoel (voor de zwijnen), waar de kans groot is om edelherten en wilde zwijnen te zien.

Deze winter wordt de wildkansel gebouwd. De bouw is in deze periode omdat de dieren dan weinig actief zijn. In april start het seizoen. Vanaf dat moment zijn er weer excursies vanaf Natuurcentrum Veluwe. De wildkansel ligt in een rustgebied voor de dieren, en is alleen onder begeleiding van gidsen van het Natuurcentrum te bezoeken.

Neem voor informatie over de wildexcursies contact op met Natuurcentrum Veluwe viainfo@natuurcentrumveluwe.nl of (0318) 61 04 39.

Voor deelname aan deze excursies is reserveren noodzakelijk. Dit kan bij de VVV in Ede (0318) 61 44 44. Meer informatie over de wildexcursies en het Natuurcentrum is te vinden op www.natuurcentrumveluwe.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie