Vrouwen BSVO doen goede zaken

5 april 2014 om 00:00 Sport

OTTERLO - Door een 3-1 overwinning op Kidang en een 3-1 nederlaag van de koploper is de afstand tussen CRM Partners-BSVO en Arvevo 2 gekrompen tot 4 punten. Daarmee komt er toch weer spanning terug in de top van de promotieklasse D.

De volleybalsters van CRM Partners-BSVO begonnen goed aan de wedstrijd. De pass lag goed en spelverdeelster Vera Teunissen kon haar aanvalsters goed in stelling brengen. Halverwege nam Elsa Louwerse haar taak over en met 25-12 was het eerste punt binnen. Dit goede begin kreeg geen vervolg in de tweede set. De pass was minder en door persoonlijke fouten lukte het niet om Kidang in de problemen te brengen (16-25).

In de derde set werd Lisette Lagerweij wegens rugklachten vervangen door Angela van Lagen die samen met Joyce Jansen op midden ging spelen, waardoor Rianne Meijer op de buitenpositie kwam te staan. De pass kwam weer beter aan en dus kwam er ook meer aanvalsdruk Vooral Rachel Ravenhorst scoorde veel vanaf de 3-meterlijn en ook haar service zorgde voor problemen bij Kidang. BSVO was in beide sets het betere team en met twee keer 25-20 werd een verdiende

3-1 overwinning geboekt.

Mannen

Na de overwinning op Klarenbeek wisten de Otterlose mannen met 4-0 te winnen van Hevo 2 uit Heino. Dankzij deze overwinning kruipt BSVO weer iets omhoog op de ranglijst. Om verder uit de gevarenzone te komen, was een overwinning noodzakelijk. In een slechte wedstrijd was er uit nog met 4-0 verloren en mede daardoor stond Hevo 6 punten voor. BSVO had dus iets goed te maken.

In de eerste twee sets bleven beide teams dicht bij elkaar in de buurt. Het niveau varieerde sterk bij BSVO, want goede momenten werden afgewisseld met slechte. Daardoor bleef het steeds spannend tot het einde. Hevo had tot twee keer de kans om de set uit te spelen, maar beide keren bleef het team steken op 22 punten, waarna BSVO wel gebruik maakte van de kansen en met twee keer 25-23 wist te winnen.

Waar een derde set wel eens zorgt voor setwinst bij het verliezende team, was daar nu geen sprake van. BSVO zorgde voor veel servicedruk en binnen korte tijd stonden de Otterloërs meer dan 10 punten voor en met 25-11 was de winst binnen. Ook de vierde set werd nog met 25-19 gewonnen, zodat er vijf punten bij geschreven konden worden. CRM Partners-BSVO is nog niet veilig, maar met 9 punten uit de laatste twee wedstrijden heeft het team alles weer in eigen hand.