De PvdA weet en de Edese Beursvloer bevestigt: ontmoeten=verbinden!

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Vraagt dat om een FB-Beurs-pagina?

In Februari komen tijdens de Edese Beursvloer 153 matches met gesloten beurzen tot stand. PvdA-wethouder en lijsttrekker Marije Eleveld koppelt als 'hoekvrouw' ruim 20 maatschappelijk betrokken ondernemers en vrijwilligers die elkaar wat te bieden hebben en deelt de bijbehorende knipperende rode hartjes uit.

Het is een gekrioel van zoekende mensen in Cinemec. Onderwijsinstellingen zetten in op stageplekken en dat loopt vlot, evenals vraag en aanbod voor het bouwen van websites. Soms is een tegenprestatie lastig te vinden, maar een glimlach is dan al voldoende of een wederdienst als collecteren voor een derde betrokken organisatie brengt uitkomst. Marije Eleveld: 'Leuk om te zien dat Woonstede een nog prima tapijt dat uit een leeg komende ruimte moet worden gehaald aan de Dierenambulance beschikbaar stelt. En de Kledingbank wil een High Tea organiseren voor fondsenwerving. Spullen kopen is er niet bij, dus is het aanbod van een cateringbedrijf om servies uit te lenen zeer welkom.'

Zelf ben ik als gast aanwezig en ontmoet bekende, minder bekende en ook mij nog volledig onbekende mensen. Geanimeerde gesprekken ontstaan, problemen worden toegelicht en mogelijkheden onder de aandacht gebracht. Het Rode Kruis zegt graag lokaal te willen integreren binnen de Medewerker om kortdurende hulp te bieden en te inventariseren wat mensen nodig hebben. Met de directeur van de Medewerker praat ik over de veranderingen in de zorg en de toenemende vraag naar vrijwilligers die daarmee gepaard gaat. Om het vrijwillige aanbod efficiënter te stroomlijnen wil ze graag het kader en de vrijwilligers van landelijke hulporganisaties als de Zonnebloem en het Rode Kruis bij haar organisatie betrekken…. Snel schakelen en Rode Kruis en De Medewerker kennis laten maken en dan is 1 plus 1 zomaar 3. Zo zijn er behalve de gewenste matches ook hoopgevende contacten voor de toekomst gelegd.

Dit initiatief verdient navolging, op elke mogelijke manier. Op Face Book beheren vrijwilligers diverse besloten lokale pagina's waarop particulieren overtollige huisraad, (kinder)kleding, speelgoed e.d. voor een schappelijke prijs of gratis aanbieden en tweedehands spullen zoeken. Een idee om dit ook voor vraag en aanbod tussen maatschappelijke organisaties en bedrijven op te zetten?

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie