Jimmy Glasmacher met Dutch Indonesian All Stars op Java Jazz Festival

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

EDE- De Edese bassist Jimmy Glasmacher speelt met Dutch Indonesian All Stars featering Loïs Lane, Johnny Manuhutu (Massada), Danjil in komend weekeinde op het Jakarta International Java Jazz Festival. Op het festival spelen ook internationale sterren als James Taylor en Jamie Cullum.

door Jan de Boer

Glasmacher doet voor de eerste keer mee aan het festival in zijn geboorteland. Het wordt zijn tweede bezoek aan Indonesië. ,,In 2008 ben ik er voor het eerst terug geweest. Mijn moeder is op vakantie overleden in Bogor. Met mijn broer heb ik haar toen opgehaald."

Marcel Visser, ook van Indische afkomst, die met Nick & Simon en Jan Smit werkt, werd benaderd om een band samen te willen stellen om met succesvolle Indische of Molukse muzikanten op het Jakarta International Java Jazz Festival op te treden. ,,Ik was ook één van de uitverkorenen. Dat is natuurlijk te gek, ze zien wat je doet en hoe lang je in het vak zit."

Een tijdje geleden oefenden de muzikanten in Breukelen. ,,Een paar weken voordat we gingen repeteren, kregen we de partijtjes doorgestuurd. Best wel pittig. Ik sta er mee op en voordat ik naar bed luister ik er na. Ik ben er constant mee bezig." Op het festival worden er allemaal nummers van Loïs Lane, Massada en Danjil gespeeld. ,,Het eerste concert is vrijdagnacht. Op zaterdagavond is het tweede concert."

Op de terugreis vliegt Glasmacher via Bali, waar hij de bekende Nederlandse producer Hans van Hemert bezoekt. ,,Daar ga ik ook nog wat in jazzclubs doen. Ook in Jakarta ga ik nog wat met andere muzikanten spelen." Het mogen musiceren in zijn geboorteland ziet Jimmy Glasmacher helemaal zitten. ,,In augustus werd ik gevraagd om mee te gaan. Het is de kers op de taart."

Als het aan Jimmy Glasmacher ligt gaan de Dutch Indonesian All Stars ook in Nederland optreden. ,,Het zou leuk zijn om er verder iets mee te doen. Eigenlijk zouden Waylon, Jamai en DinantWoesthoff van Kane ook mee gaan naar Jakarta. Zij konden alleen niet. Natuurlijk kunnen we het in Nederland voorzetten. Ik denk wel dat het lukt. We zijn nu al een half jaar bezig met het plan om mee te doen aan het Jakarta International Java Jazz Festival."

Voor de grote Indische gemeenschap zou het mooi zijn als Dutch Indonesian All Stars zouden optreden in Nederland. Succes lijkt verzekerd. ,,Ik ben wel eens in het theater bij een Motownconcert geweest om te kijken hoe die mensen dat doen. Ik hoop dat er een tour met de All Stars komt in Nederland."

Foto:

JimmyGlasmachter (met muts) en 'zijn' Dutch Indonesian All Stars.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie