Lammetjes kijken op Ginkelse Heide

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

EDE - Stichting Vrienden van de Edese Schaapskudden houdt komend weekend, 1 en 2 maart, weer het Groot Kraambezoek bij de kooi van Henk v.d. Brandhof op de Ginkelse Heide, tegenover Juffrouw Tok.

Dat is het moment om de pasgeboren lammetjes van dichtbij te bekijken, want verder blijft de kooi hermetisch afgesloten voor het publiek. Dit uit voorzorg voor een mogelijke Q koortsaanval. Gelukkig is in Ede helemaal niets aan de hand maar dit wordt nu eenmaal door het ministerie van landbouw opgelegd.

Tijdens dit weekend staat er een grote tent naast de kooi waar een paar eerstgeboren lammetjes met hun moeders worden gestald. Hier mag het publiek dan wel bij en dat moois van dichtbij bekijken. Bezoekers worden ontvangen met onder meer beschuit met muisjes. Bezoek is uiteraard gratis. Tijden: Van 10.00 uur tot 16.00 uur op beide dagen.

Lammerenadoptie

Voorafgaand aan dit Groot Kraambezoek organiseert de stichting Vrienden de Lammerenadoptie. Die vindt plaats bij Juffrouw Tok op woensdagmiddag 26 februari om 16.00 uur. Dan krijgen de adoptiebedrijven hun certificaat overhandigd. Op dit momentstaat de teller op 32 bedrijven die meedoen en gezamenlijk goed zijn voor 40 adoptielammetjes

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie