Gevarieerd programma bij Cultureel Café Dante

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

EDE - Cultureel Café Dante verzorgt komende donderdag 27 februari een gevarieerde culturele avond waarin naast de gebruikelijke muzikale onderdelen ook enkele scènes uit een toneelstuk op het programma staan.

De huisband B2G opent zoals gebruikelijk de avond met muziek. In het eerste programma-onderdeel zal stadsdichter Arjan Keene de nieuwe Kinderstadsdichter van Ede introduceren. In januari werd Zahya Muloud gekozen tot Kinderstadsdichter met haar gedicht 'De vier seizoenen in de achtertuin'. De 10-jarige Zahya, van Irakees/Marokkaanse ouders, draagt bij Dante haar gedicht voor.

Het tweede deel is voor de toneelvereniging Mare uit Ede. Zij spelen enkele scènes uit hun nieuwe productie 'In Posities' van Peter Aten. De regie van deze tragikomedie is in handen van Hans Fuchs. In maart staat Mare twee keer geprogrammeerd met voorstellingen in Cultura. Nu bij Dante een voorproefje.

Aansluitend is de microfoon voor zanger Jacob Grey. Hij maakt autobiografische nummers, die hij naar eigen zeggen schrijft om zijn blues mee weg te zingen. Zijn songs bevatten soulvolle vocalen gecombineerd met catchy popsongs. Hij begeleidt zichzelf op de piano.

In de pauze speelt de huisband B2G. De gebruikelijke column wordt gesproken door de vaste columnist TeunisBunt. Zijn inspiratie ontleent hij meestal uit de gebeurtenissen van alledag.

In de rubriek 'Actualiteiten' wordt aandacht geschonken aan tentoonstellingen en andere culturele activiteiten in de gemeente Ede.

In de Cultuurminuut krijgt een gast, in dit geval GrytsjeVeltman, de gelegenheid gedurende één minuut aandacht te vragen voor 'Poëzie in alle talen', een poëzie-evenement dat op 7 april wordt georganiseerd.

Het laatste programma-onderdeel is een muzikaal optreden van de Edese dichter en tekstschrijver Diftong. Zijn stijl is Americana met een rafelig randje, in het grensgebied van folk, contry en rock. In 2012 verscheen zijn album 'HolyBones'. Bij Dante begeleidt hij zichzelf met gitaar en banjo en speelt bij deze gelegenheid samen met de multi-instrumentalist JeeWee Donkers.

De afsluiting wordt gedaan door de huisband B2G met als gastmuzikant Jules van Slooten.

De entree is gratis. Iedereen is van harte welkom. Dante wordt gehouden in het Atrium van Cultura, hoofdingang Molenstraat 45 op de rotonde, is om 20.00 uur open; om 20.15 uur begint het programma. Rond 22.45 uur sluit het huisorkest af.

Gratis parkeren op het Kuiperplein. De volgende Dante is op 27 maart 2014.

Zie ook: www.ccdante.nl

Foto:

Zanger/tekstschrijver Diftong

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie