Gemeenteraadsleden ontmoeten mensen met een verstandelijke beperking

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

EDE - In het Gemeentehuis van Ede is maandag 3 maart vanaf 19.00 uur een speciale thema avond. Deze avond heeft als onderwerp 'Gemeenteraadsverkiezingen'.

Voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking wordt er voorlichting gegeven over verkiezingen en hoe het is om te gaan stemmen. De avond is gratis toegankelijk.

Belangrijk op die avond is de 'ontmoeting' tussen kandidaat gemeenteraadsleden en mensen met een verstandelijke beperking.

Deze avond is georganiseerd door Onderling Sterk Ede. Dit is de belangenvereniging voor en door mensen met een verstandelijke beperking.

Het bestuur van Onderling Sterk Ede bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking. Zij nodigen hun achterban uit om op deze avond aanwezig te zijn en samen in gesprek te gaan met de gemeenteraadsleden.

Het bestuur heeft onderwerpen aangedragen die voor hen en voor hun achterban belangrijk zijn. Op maandag 3 maart zullen alle aanwezigen met elkaar in gesprek gaan over deze onderwerpen. Enkele voorbeelden die aan de orde zullen komen, zijn:

Dagbesteding en werk

'Ik werk nu bij een zorgboerderij. Dat is mijn dagbesteding. Ik vind het daar erg leuk en wil daar graag blijven werken. Dit is mijn baan!!! Ik hou van het werken buiten en met de dieren. Het is wel een stukje rijden vanaf mijn huis. Als het mooi weer is, kan ik er naar toe fietsen. Als het heel slecht weer is, ga ik met de regiotaxi. Ik kan niet met de gewone bus. Ik hoor dat er wat kan gaan veranderen bij de dagbesteding. Maar ik weet niet goed wat er dan gaat veranderen. Ik maak me daar veel zorgen om'.

Wonen/begeleiding

'Ik woon nu in een appartementje. Ik krijg ook begeleiding daar. Er zijn 10 appartementen en iedereen krijgt hier begeleiding. Soms krijg ik één keer per week begeleiding, soms wat vaker. 's Avonds is er altijd iemand van de begeleiding aanwezig. Daar kan ik dan heen, als er iets is. Ik heb het erg naar mijn zin in mijn huis. Soms doen we dingen samen, maar soms zit ook lekker in mijn eigen huisje. Dan draai ik muziek, of ik kijk TV, of ik zit achter de computer. Koken doe ik niet zelf. We eten twee keer per week samen en de andere avonden krijg ik een magnetron maaltijd. Ik hoor dat ik misschien hier niet meer kan blijven wonen. Omdat ik niet zoveel begeleiding nodig heb. Dat zou ik echt heel erg vinden'.

Vrije tijd

'Ik ga nu best vaak naar het buurthuis. Daar kan ik dan mee eten en vriendschappen opbouwen. Ik ben er dan even uit. Het is voor mij een uitstapje. Ik kan er mijn verhaal even kwijt en ik help soms ook mee met het organiseren van een activiteit. Bijvoorbeeld een film avond, of een bingo. Dat vind ik erg leuk. Ik hoop dat deze Buurthuizen wel open blijven en dat ze voor ons activiteiten blijven organiseren'.

Meer informatie:

Bestuurslid Onderling Sterk, ElbertVerhaaf, T: 0318 - 84 14 46, M: 06 - 12 15 12 67,

E: e.verhaaf2@upcmail.nl

Coach Onderling Sterk, Welstede, Marjo Sikkers, T: 0318-64 16 16, E: msikkers@welstede.nl

Foto:

Bestuur en coaches Onderling Sterk.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie