Thema-avond Angst bij kanker in Toon Hermans Huis Ede

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Arrien van Prooijen, oncologieverpleegkundige, docent en Care Consulent bij de Stichting Care for Cancer, verzorgt woensdag 26 maart een thema-avond in het Toon Hermans Huis Ede. Arrien begeleidt en coacht mensen met kanker. Tijdens deze bijeenkomst leert u hoe belangrijk het is om stil te staan bij angst en kanker. Er wordt stilgestaan bij verschillende vormen van angst. Welke emoties kunnen een rol spelen, welk beeld heeft de angst en wat kan de rol van mindfulness zijn? Angst is menselijk, zo reëel maar hoe wordt angst je bondgenoot?"

Arrien van Prooijen: “Angst heeft verschillende gedaantes, het kan vermomd als een negatieve emotie, een belangrijke rol spelen in het dagelijks leven. Angst kan onverwachts de kop opsteken of er voortdurend zijn. Angst kan zomaar een obstakel vormen, je gedachten beheersen en je plezier bederven. Angst is een slechte raadgever maar heeft ook een functie."

Tijdens de thema-avond worden verschillende interventies en hulpbronnen besproken. De avond wordt ingevuld met een afwisselend programma met praktische voorbeelden vanuit de dagelijkse praktijk. Deze bijeenkomst wordt belicht vanuit verpleegkundige zorg en is bedoeld voor mensen die geraakt worden door kanker en hulpverleners.

Aanvang 19.30 uur. Deur open om 19.00 uur. Kosten voor deze avond zijn € 3,50 p/p incl. koffie of thee.

Het Toon Hermans Huis is gevestigd aan de Telefoonweg 124B in Ede (er is een lift aanwezig).

Voor meer informatie of aanmelden: 06-22161969 of via info@toonhermanshuisede.nl

www.toonhermanshuisede.nl

Samen Verder

Het Toon Hermans Huis Ede is er voor wie geraakt wordt door kanker. Vanuit de regio Gelderse Vallei kunnen mensen met kanker, hun gezinsleden en verzorgers hier terecht voor diverse vormen van ondersteuning.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie