Van Eldik Groenten en Fruit start webwinkel Nufruit.nl

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

EDE - Naast de huidige ambulante handel is Vof van Eldik Groenten en Fruit begin januari 2014 de webwinkel Nufruit.nl gestart. ,,Het moet een service en online aanvulling naar onze huidige en toekomstige klanten toe worden. Wanneer bijvoorbeeld vaste klanten niet bij ons kunnen komen omdat ze met hun kinderen op het sportveld staan, aan het werk zijn of omdat het te slecht weer is, noem het maar op. Als de mensen niet bij ons kunnen komen, gaan wij naar hen toe. Het is de bedoeling dat de webwinkel op dat moment de ambulante handel vervangt", zeggen Serge Verhoeff en Yolanda van Eldik.

door Jan de Boer

Vanaf vijftien euro krijgt de klant in het bezorggebied Ede, Harskamp, Otterlo, Wekerom, Lunteren, Bennekom, De Klomp en Ederveen het fruit gratis thuisbezorgd. Bij bestellingen onder dit bedrag wordt 1,95 euro aan leveringskosten in rekening gebracht. ,,Als je het fruit voor 16.00 uur bestelt, krijg je het de volgende werkdag geleverd. Op zaterdag en zondag leveren wij niet. Wij hopen het bezorggebied in de nabije toekomst te kunnen uitbreiden naar omliggende gemeenten."

Geregeld komen nu al klanten op de markt bij Van Eldik en kopen daar kisten met perssinaasappelen, die zij eigenlijk niet op de fiets mee kunnen nemen. ,,Die kisten brachten wij sowieso altijd al bij de mensen thuis. Op een gegeven moment zeiden we tegen elkaar 'waarom kunnen we dat niet uitbreiden en er wat meer mee gaan doen'", vertelt Yolanda van Eldik. ,,Een webwinkel voor fruit is iets nieuws in de regio", vult Serge Verhoeff aan. ,,Wij zijn aan het pionieren. Ondernemen is innoveren en je moet altijd goed luisteren naar de consument."

Overal is rekening mee gehouden. Als je ten tijde van de bezorging niet thuis bent, geen probleem. ,,Dan kun je aangeven of we het kistje achter

het huis, bij een kliko kunnen neerzetten, op de werkplek kunnen bezorgen of het fruit bij de buren bezorgen."

Het tweetal verwacht veel van Nufruit.nl. ,,Het moet een aanvulling worden op onze ambulante handel gaan worden. Het is nu nog gericht op fruit. Wat momenteel in het seizoen zit en van goede kwaliteit is, kun je bij ons bestellen. Het fruit waar wij twijfels over hebben, zie je daarom niet in het assortiment terug. De kwaliteit moet natuurlijk wel goed zijn."

Het assortiment van de webwinkel Nufruit.nl zal over niet al te lange tijd worden uitgebeid met groenten. ,,Van tachtig procent van de mensen, die wij over de bestelling van fruit via internet spraken, horen wij 'ik mis de groente'. Deze ontwikkelingen en alle overige zaken zijn te volgen via Facebook.com/nufruit.nl. Wanneer je een totaalpakket aan fruit aanbiedt, moet men bijvoorbeeld voor een bloemkool nu nog wel ergens anders heen."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie