Skateboarden in Perron 31

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

EDE - Jongerencentrum Perron 31 heeft in de voorjaarsvakantiehaar deuren open gegooid voor een indoor skateboard evenement. Dit werd georganiseerd door Welstede en Sportservice Ede in samenwerking met skateboard jongeren uit Ede.

Binnen Perron 31 werd een middelgrote halfpipe geplaatst, ook wel 'mini ramp' genoemd. Het evenement bestond uit een inloop en een ´best trickcontest´. Dit is een wedstrijdvorm waarin deelnemers binnen een bepaalde tijd de gelegenheid kregen om zijn mooiste trucks te laten zien. Hierbij waren prijzen te winnen die geschonken werden door de winkeliers Rad Dad en Sticker Dump.

Binnen een ruimte van 100 vierkante meter waren 30 actieve skateboarders aanwezig en 20 mensen die kwamen kijken.

De afgelopen twee jaar zijn er binnen de gemeente Ede twee mooie skateparken aangelegd: de Bettekamp en de Peppelensteeg. Uiteraard wordt er veel gebruik van gemaakt, maar toch blijft het seizoensgebonden. Met mooi weer worden de parken druk bezocht, maar met slecht weer worden de skatebanen nat met het gevolg dat het zeer gevaarlijk is en dan houdt het voor de jongeren al snel op. Gelukkig konden zij in de voorjaarsvakantie voor een dag bij Perron 31 terecht.

Bijzonder bij dit project was dat de jongeren medeorganisatoren waren. In de voorbereidingen schoven de jongeren aan zodat zij de ruimte kregen om mee te denken. Want zij zijn namelijk de experts en weten wat de doelgroep aanspreekt. Ook waren de jongeren betrokken in de uitvoering. Zo hielpen zij mee met het opbouwen van de mini ramp en het inrichten van de zaal.

Na afloop hebben de jongeren laten weten dat zij zeer enthousiast over het evenement waren. Graag willen zij deze samenwerking behouden om in het vervolg weer een soortgelijke project neer te zetten.

Foto:

Jongeren zeer enthousiast over indoorskate-event in jongerencentrum Perron31 in Ede

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie