CDA protesteert bij de CHE

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Gewapend met een spandoek, heuse protestborden en stapel manifesten heeft het CDA Ede afgelopen maandag geprotesteerd voor de Christelijke Hogeschool. Deze ludieke actie trok niet alleen de aandacht van CHE-studenten maar ook studenten van de buurschool, het ROC-A12 discussieerden vrolijk mee.

De vrijwilligers van het CDA Ede waren op Valentijnsdag druk met een taartenactie om lokale vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Toen ze moe en voldaan thuiskwamen zagen ze groot op de voorpagina van de Edese Post: 'Echt zo'n ChristenUnie-school' staan. Natuurlijk zijn er CHE-studenten enthousiast over de CU dachten ze bij het CDA, maar de hele CHE een 'CU-school' noemen, dat gaat te ver. Dus ontstond er een plan om ludiek te gaan demonstreren.

Na wat creatieve voorbereiding en het opstellen van een manifest trok een clubje enthousiaste CDAers richting de CHE. De stelling van het CDA, dat CHE-studenten zelf kunnen bedenken op wie ze stemmen, kreeg veel bijval van de studenten. Na het uitdelen van de flyers in de CHE raakten de CDAers buiten in gesprek met ROC-A12 studenten die een buitenopdracht aan het uitvoeren waren. Deze jongeren leken alle vertrouwen in de politiek verloren te hebben maar bleven toch geïnteresseerd. Wat het CDA betreft een geslaagd bliksem bezoek en prima ludiek protest. Of deze actie het CDA ook extra stemmen zal opleveren zullen we 19 maart pas weten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie