GroenLinkse jongeren starten petitie Jeugdwerkloosheid

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

DWARS, de GroenLinkse Jongeren, start vandaag een petitie jeugdwerkloosheid. Op de site van de politieke jongerenorganisaties kunnen mensen een brandbrief aan het Kabinet ondertekenen.

Na jaren van stijgende jeugdwerkloosheid blijven passende maatregelen van het Kabinet Rutte uit. Minister Asscher stelde weliswaar een Ambassadeur tegen Jeugdwerkloosheid aan, maar deze functie heeft tot nu toe alleen de ambassadeur zelf, Mirjam Sterk, aan een baan geholpen.

"Jeugdwerkloosheid is een van de grootste problemen van onze tijd", stelt voorzitter Hugo van Halder (1990). "Tienduizenden jongeren kunnen niet aan een baan komen en moeten toezien hoe de regering de problemen laat dooretteren. Door middel van deze inhoudsvolle brandbrief willen wij jongeren de kans geven zelf met creatieve ideeën te komen. Het kabinet heeft deze ideeën overduidelijk hard nodig."

Daarom vinden de GroenLinkse jongeren het tijd voor actie. Op het door hen geopende webpagina kunnen mensen een brandbrief tekenen en kunnen jongeren zonder baan hun verhaal kwijt. Bovendien kunnen ze een oplossing suggereren aan de tot nu toe falende regering. DWARS wil de brandbrief en de gebundelde verhalen aanbieden aan minister Lodewijk Asscher.

De petitie is te vinden via www.dwars.org/jeugdwerkloosheid.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie