BDU mediapartner Vrienden Ziekenhuis Gelderse Vallei

9 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

EDE - Het oncologisch centrum in Ziekenhuis Gelderse Vallei is uniek in de regio. Patiënten met kanker kunnen voor de meeste behandelingen op één locatie terecht. In de nieuwe vleugel van het ziekenhuis opent dit expertisecentrum samen met het radiotherapeutisch centrum ARTI op 11 maart officieel haar deuren. De Stichting Vrienden steunt meerdere projecten in het centrum. Aanleiding voor hen om een flinke wervingsactie te starten, samen met BDU als mediapartner.

BDU is overtuigd van de noodzaak van het werk van de Stichting Vrienden. Daarom zegde de uitgever haar medewerking toe. Met artikelen in vijf titels van BDU, helpen ze mee om de goede boodschap van de vrienden tot in de huiskamers te brengen. Meer mensen verbinden met Ziekenhuis Gelderse Vallei is het uiteindelijke doel. Vrienden bouwen mee aan goede en comfortabele zorg in de regio.

Projecten

De Stichting Vrienden financiert projecten waarvoor regulier geen budget beschikbaar is. Zo droegen de vrienden bij aan 15 comfortabele behandelstoelen. Patiënten die uiterlijke gevolgen ondervinden van hun chemokuur, kunnen met steun van vrienden een 'verwenbehandeling' krijgen van het gezicht, het haar of de nagels aan handen en voeten. Om dit project voort te zetten, zijn aanvullende financiële middelen nodig. Evenals voor de iPads die patiënten informatie geven over de ziekte en behandeling. In de kliniek is bovendien grote behoefte aan een aangepast bad.

Meer

De Stichting Vrienden heeft dit jaar het oncologisch centrum als primair doel gekozen voor haar ondersteunende activiteiten. Maar er is meer. Geregeld zijn er wensen voor materialen, activiteiten of voorzieningen die het verblijf in het ziekenhuis aangenamer maken. Geen reguliere projecten, want daarvoor heeft het ziekenhuis zelf geld beschikbaar. Het zijn die kleine en soms grote extra's, die een verblijf in het ziekenhuis kunnen veraangenamen.

Vrienden

Een groot aantal bedrijven is al vriend. Door de hoeveelheid wensen, gaat de Stichting nu op zoek naar meer mensen die willen meebouwen. Vanaf 25 euro per jaar kunnen particulieren en vanaf 250 euro kunnen bedrijven hun steentje bijdragen. Vriendschap maakt immers beter. Geen mens kan zonder.

Meer informatie: www.ikbenvriend.nl

Giften zijn welkom op rekeningnummer NL04INGB0652453376.

Foto:

Dick van Laar (links) van de BDU en Arnoud Leerling van Stichting Vrienden Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie