Darmkankermaand bij Ziekenhuis Gelderse Vallei

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

EDE - De maand maart is internationale darmkankermaand. Daarom staat in maart dit thema centraal in de infotheek van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Het ziekenhuis organiseert allerlei activiteiten in de centrale hal. Ook is er aandacht voor het tienjarig bestaan van de polikliniek coloncare.

Inloopspreekuur verpleegkundigen

Op dinsdag 4 en 18 maart geven verpleegkundigen van de maag- darm- en leverpolikliniek tussen 14.00 uur tot 16.00 uur voorlichting in de infotheek. Zij staan belangstellenden graag te woord om informatie te geven over het bevolkingsonderzoek darmkanker en een coloscopie = dikke darm onderzoek.

Op woensdag 12 en 26 maart zijn van 10.00 uur tot 12.00 uur de verpleegkundigen van de polikliniek coloncare in de infotheek om vragen te beantwoorden. De polikliniek coloncare in Ziekenhuis Gelderse Vallei bestaat dit jaar 10 jaar. Deze polikliniek is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van dikke darmkanker. Ook is er voorlichting beschikbaar vanuit de Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal.

Herstel en Balans

Op dinsdag 11 en 25 maart is in de infotheek van 14.00 uur tot 16.00 uur de Stichting Herstel en Balans aanwezig. Zij beantwoorden vragen over het revalidatieprogramma Herstel & Balans. Dit revalidatieprogramma is bestemd voor mensen met kanker. Het is gericht op herstel van lichaam en geest na een kankerbehandeling en op een betere kwaliteit van leven. Het programma bestaat uit voorlichting en lichaamstraining.

Gratis spreekuur fysiotherapeut en diëtist

Om kanker te voorkomen is een gezonde leefstijl belangrijk. Maar ook als je kanker hebt, spelen voeding en bewegen een belangrijke rol. Op donderdag 6 maart en donderdag 20 maart is er daarom er een gratis inloopspreekuur van een fysiotherapeut en diëtist van het ziekenhuis. Dit spreekuur is van 15.00 uur tot 16.00 uur.

Infotheek

Iedereen is van harte welkom in de infotheek van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Bezoekers vinden deze in de centrale hal van het ziekenhuis. Met de infotheek draagt het ziekenhuis bij aan meer kennis over voeding en bewegen in relatie tot gezondheid en ziekte. Rondom wisselende thema's organiseren wij allerlei activiteiten. Daarnaast kunt u altijd terecht in de infotheek voor testen over voeding en bewegen via de computers en allerlei brochures over dit onderwerp.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie