Christelijke Hogeschool Ede verzamelt herinneringen op speciale jubileumwebsite

7 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

EDE - Christelijke Hogeschool Ede (CHE) viert in 2014 haar 60-jarig jubileum. Op een speciale jubileumwebsite www.che.nl/jubileum roept de jubileumcommissie iedereen op die aan de CHE (of een van de voorgangers) heeft gestudeerd zijn of haar herinnering te plaatsen.

Peter Blokhuis, voorzitter van de jubileumcommissie, zegt: ,,Kom op mensen! Er zijn zoveel mooie verhalen. Die willen we niet vergeten. Een prachtige anekdote, een goeie grap, een dierbare herinnering: je studententijd is de tijd van je leven. En daarmee ook de CHE."

De verzamelde herinneringen kunnen worden teruggelezen voor alle geïnteresseerden.

Als je Blokhuis vraagt naar zijn herinneringen aan de CHE, dan beginnen de ogen te glinsteren. Ook hij heeft een rijke geschiedenis bij de jubilerende hogeschool. ,,Het is echt geweldig wat er allemaal is gebeurd en wat een bijzondere geschiedenis de CHE heeft. Hoe meer ik er over te weten kom, hoe duidelijker wordt wat voor een rol de CHE heeft in christelijk Nederland. De grote verhalen zijn natuurlijk wel bewaard in de archieven, maar het gaat ons nu juist om de kleine verhalen. Die leuke anekdotes over een hospita, of die goeie grap die op het introductiekamp werden uitgehaald. Maar ook de verhalen over de impact van de CHE op je geloof. Wat heeft die tijd voor je betekent? Het is nu al de moeite waard om te kijken op www.che.nl/jubileum."

'Hoe meer foto's hoe beter'

De jubileumcommissie hoopt op www.che.nl/jubileum minstens 800 herinneringen te verzamelen. Daarom vragen ze iedereen op om, als je gestudeerd of gewerkt hebt aan de CHE naar de website te gaan, en samen het verhaal van de CHE te vertellen. ,,Hoe meer foto's, hoe beter", roept Blokhuis. ,,Maar we zijn ook blij met alle verhalen."

De herinneringen zijn deelbaar op facebook en twitter, en zo hoopt de CHE veel oud-studenten en oudgedienden te vinden.

Rogier Pelgrim

Op www. che.nl/jubileum zijn al de eerste herinneringen geplaatst. Rogier Pelgrim, inmiddels bekende singer-songwriter, en van een jongere generatie vertelt op de website: ,,Ik denk bij de CHE aan door de modder tijgeren, ik denk aan colleges van bijdehante docenten, aan Yusef die door de gang slentert, aan veilige toffe school waar ik een mooie tijd had. Zowel journalistiek als liedjes schrijven heeft met verhalen vertellen te maken. Dus daar gebruik ik mijn opleiding nog steeds voor. De CHE is heel veelzijdig, juist dankzij de verschillende denominaties. Dat is spannend en leerzaam. Met de opleiding Journalistiek was er een talentenjacht. Daar heb ik gespeeld met mijn band. Dus mijn ontwikkeling als singer-songwriter is hier wel begonnen."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie