KNO-arts geeft informatie over de ziekte van Ménière

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

EDE - Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede3 verzorgt maandag 10 maart samen met de Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden (NVVS) een bijeenkomst over de ziekte van Ménière. Bij de ziekte van Ménière is er sprake van een niet goed werkend binnenoor waardoor aanvallen van draaiduizeligheid en gehoorsvermindering optreden. Patiënten hebben last van oorsuizen en een drukkend gevoel in het oor. Naar schatting 15.000 mensen in Nederland hebben de ziekte van Ménière.

Tijdens de informatieavond gaat KNO-arts dr. Maarten Majoor in op de oorzaken en de behandelmethodes van de ziekte van Ménière. Patiënt en ervaringsdeskundige de heer H. de Graaf vertelt over zijn leven met Ménière. De informatieavond is bedoeld voor mensen met de ziekte van Ménière en andere belangstellenden. Er is tijdens de avond gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers.

Schrijftolk en ringleiding

Tijdens de bijeenkomst is een schrijftolk aanwezig. Deze zorgt voor live ondertiteling van het gesproken woord. Speciaal voor slechthorenden met een hoortoestel is de ruimte voorzien van een ringleiding. Een ringleiding maakt het voor hoortoestelgebruikers mogelijk de lezing van de deskundigen te volgen.

De bijeenkomst wordt gehouden in het auditorium van Ziekenhuis Gelderse Vallei, Willy Brandtlaan 10, 6716 RP Ede. De zaal gaat open om 19.00 uur, de informatie start om 19.30 uur.

Aanmelden

Toegang is gratis na aanmelding bij de NVVS via e-mail n.vandalen@nvvs.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie