Limburger Tom Bus beste snelschaker in Bennekom

21 april 2014 om 00:00 Sport

BENNEKOM _ Tom Bus, spelend voor Voerendaal, heeft maandagavond in denksportcentrum De Commanderij in Bennekom de titel Open snelschaaktitel van Bennekom gewonnen. Hij scoorde in de finale vier punten uit vijf duels en hield Noël Bovens van de thuisclub en Dick de Graaf uit Spakenburg juist achter zich.

.

Kwamen vorig jaar 34 schakers af op het traditionele voorjaarstoernooi van de Bennekomse Schaakvereniging BSV, dit keer waren het er zeven minder. Met name lieten de regioschakers verstek gaan. Het drukte de pret niet, want er werd harde strijd geleverd. Een speeltijd van vijf minuten per speler en partij is ook niet simpel.

Dick de Graaf was heer en meester in de acht voorronden. Hij scoorde honderd procent. Ook de kopstukken van BSV Bennekom, zoals Martijn Pauw, Noël Bovens, Ed de Beule en Benno van der Veen moesten er aan geloven. En in de vierde ronde werd de latere winnaar Ton Bus aan de zegekar gebonden. Bus scoorde 6,5 punten in het eerste traject, een halfje meer dan Tjerk Sminia uit Wageningen. Erik Middelkoop (Zoetermeer), Bovens en de Beule completeerde de eerste finalegroep.

Finale

In de finale won Bus in de eerste ronde van Bovens, maar verloor een ronde later van De Graaf. Deze leverde vervolgens het punt in tegen Sminia. Omdat Bus bleef winnen, mocht De Graaf in de slotronde niet verliezen van Bovens. Er was een probleempje met de klok, maar ook de stelling van De Graaf was niet goed. Hij verloor, waardoor Bus de titel pakte. In groep 2 won Martin Markering, in groep 3 Bert Duijker en in groep 4 Gary Dinsbach.

Informatie

BSV Bennekom schaakt elke maandagavond (rookvrij) vanaf 19.55 uur in Denksportcentrum De Commanderij, Commandeursweg 44 in Bennekom. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Inlichtingen bij secretaris Rini Kreeft, telefoon ( 0318 ) 41 52 45 of maandag in de speelzaal.

De jeugdafdeling start al om 18.45 uur en inlichtingen kunnen worden verkregen bij Jan Wouters, telefoon (0318) 41 62 80 of maandag in de speelzaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie