Irma Dee schreef nieuwe single voor haar zus

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

EDE - De Nederlandse pop/rock zangeres Irma Dee heeft een single uitgebracht met de titel 'Letters to Heaven'. De Edese schreef het nummer naar aanleiding van een verschrikkelijk incident waarbij de man van haar zus bij een roofoverval in Kenya van het leven is beroofd. Dat was 25 februari precies drie jaar geleden.

Er zijn twee versies van Letters to Heaven, de full versie en een piano versie. In beide versies zitten verschillende emoties, die Irma heeft willen belichten in deze song. De full versie vertolkt voornamelijk het gevoel van onmacht en onbegrip, maar ook hoop. De piano versie is meer de verdrietige kant, het breekbare en kleine. Irma Dee draagt het nummer op aan haar zus Lora en haar twee kinderen.

Irma zegt er zelf op haar website het volgende over: ,,Het schrijven en opnemen van dit nummer was een heel moeilijk en pijnlijk proces omdat dit het meest persoonlijke nummer is dat ik ooit gemaakt heb. Met beide versies ben ik uiteindelijk erg tevreden. Ze zijn erg verschillend maar wel echt! Een stuk van mijn ziel. De full versie heb ik in die periode drie jaar geleden gemaakt en die wil ik graag laten horen omdat het toen gemaakt is en mij bewoog. Maar ik wil nu ook graag nog een piano versie erbij doen. Die is iets breekbaarder en zachter. Zo sta ik nu ook in het leven. We zijn inmiddels drie jaar verder. Het heeft het hele leven veranderd."

Irma Dee heeft de tekst voor het nummer zelf geschreven, samen met de Engelse songwriter Phil Thomson. De melodie maakte ze samen met haar gitarist Wim Rebergen, en René de Vries verzorgde ook voor deze single de productie en mix.

De single wordt in eigen beheer uitgebracht en is verkrijgbaar via iTunes en de andere belangrijke download-portals. De fysieke single is ook te verkrijgen via de website van Irma Dee.

Fotocredit: Wendy van den Brink.

Website Irma Dee: www.irmadee.com

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie