Akkoord voor hotel naast CineMec Ede

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

EDE - De gemeenteraad ging donderdagavond akkoord met de bouw van een hotel bij CineMec, in de hoek van de Frans Halslaan en de Laan der Verenigde Naties.

Met een aangenomen motie van CDA, VVD, SGP, CU, GBP, PvdA, GroenLinks/PE en Burgerbelangen werd benadrukt dat de gemeente wel zo spoedig mogelijk de parkeerproblemen in de directe omgeving moet oplossen.

,,We moeten voorkomen dat beloftes op langere baan worden geschoven. Ik wil - plat gezegd - dat parkeren in de wijk stopt, ook 's avonds'', aldus Jan de Kuijver van de CU.

Wethouder Marije Eleveld beloofde dat er dit voorjaar een uitgebreid verkeersonderzoek plaatsvindt om te kijken naar consequenties van een hotel. ,,Nu zal er een nieuwe situatie ontstaan. We gaan in gesprek met alle partijen, want er zijn veel belanghebbenden in dit gebied. Nu kan bijvoorbeeld reeds vergunning parkeren ingevoerd worden, maar daar is de buurt niet blij mee is. Het zal niet eenvoudig worden.''

De resultaten van het onderzoek komen omstreeks september naar de raad.

,,Het is eigenlijk wel een eigenaardige situatie, omdat de parkeergarage dicht in de buurt vaak leeg staat'', bracht Eric Leltz van GroenLinks/PE te berde. Bert Komdeur van het CDA: ,,Het hotel zal een visitekaartje zijn voor Ede. Parkeren is wel een bron van zorg.''

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie