Mensen leren van elkaar

23 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Aan de Notaris Fischerstraat ontvangt Meet-Inn al 25 jaar gasten in ‘een gezellig huis’: om te ontmoeten en (h)erkennen, te praten en van elkaar te leren. Marije Eleveld, Wout Schotsman, Bernard Lekkerkerker gingen er op PvdA werkbezoek en aten lekker mee.

We maken kennis met streetpastor Max, die met het Diaconaal Platform een opgeknapt aangrenzend pand ‘bewoont’: ‘Ik werk voor en met mensen aan de meest lastige kant van de samenleving. Ze vragen en vinden moeizaam hulp of willen zelfs niet geholpen worden. Twee maal per week eten totaal 80 gasten een smakelijke voedzame lunch, gekookt en geserveerd in Meet-Inn. In het project ‘Ontmoeten en verbinden’ werken de streetpastor, de gemeente Ede, het Leger des Heils, Iriszorg en Meet-Inn samen. Hierbij wordt ondersteuning geboden bij alle bureaucratische rompslomp waarmee mensen van de straat worstelen als ze hulp zoeken.

Van ma t/m vr serveren vrijwilligers van Meet-Inn avondeten, waarvoor men zich voor 15 uur moet opgeven. De deur sluit ook nu precies om 18 uur zodat de veelal vaste gasten tot 19 uur rustig van hun, volgens allemaal smakelijke rijstmaaltijd kunnen genieten.

Bestuursvoorzitter Klaas Kopinga: ‘De gasten zijn divers en komen overal vandaan. Allemaal maken ze moeilijk contact en zijn vaak eenzaam.’ Er zijn activiteiten als een buurt-inloop voor een spelletje en een praatje. Een gast: ‘Ik kan niet met mijn buren overweg, want ik ben een medium.’ Hier vindt niemand dat raar. Ook komen er (alleenstaande) ouders met kinderen bij elkaar om van alles te bespreken. De kinderen doen spelletjes met vrijwilligers, zodat ouders ervaren dat er ook voor hen ruimte is voor andere dingen. Er zijn bordspelavonden, spreekuren over het leven, hulp bij belastingaangifte etc. Zie voor het aanbod www.meet-inn.nl. De jaarbegroting is een puzzel, compleet gemaakt door de Edese kerken, giften van sponsors en particulieren en vooral de enorme inzet van 100 vrijwilligers.

Klaas: “We vieren 25 jaar Meet-Inn met ‘doe-een-wens’. Zo eten we met een groep op een pannenkoekenboot. Met vrijwilligers, anders durft men niet.”

Meet-Inn is ontstaan als ontmoetingsruimte voor studenten aan wat nu de CHE is, om te eten en elkaar te leren kennen. Elkaar leren kennen en van elkaar leren is nog steeds belangrijk. En nog altijd eten studenten mee. Dat iedereen welkom is ervaren we zelf en we trakteren op een grote taart die met applaus wordt ontvangen!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie