Vrouwen TweeVV net wat sterker dan TweeVV 2

6 april 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - De vrouwen van volleybalvereniging TweeVV en het tweede vrouwenteam van TweeVV moesten deze week tegen elkaar spelen. Het draaide uit op een vijfsetter die met 3-2 naar TweeVV 1 ging.

In de competitie staat het eerste team veilig en stevig in de middenmoot. Het tweede stond vóór de wedstrijd op de gevaarlijke elfde plek en deze vrouwen waren dus heel gemotiveerd om te scoren tegen het eerste team.

TweeVV 2 nam dan ook meteen het initiatief en won overtuigend beide eerste sets. Deze mix van routiniers en jeugdspelers speelde slim en daar had het eerste team veel moeite mee.

Coach Petra Aipassa van TweeVV 1: ,,Wij konden deze keer geen beroep doen op José Klomp als libero omdat zij bij het tweede meespeelt. En dus moesten we het zonder libero stellen en dat gaf de eerste twee sets veel verwarring. Ons spel was chaotisch en dramatisch. Als team viel het uit elkaar en dus heb ik vooral gecoacht op teamgevoel en het voor elkaar werken. Dat lukte vanaf de derde set steeds beter."

Geen cadeautjes

Nadat de derde set naar het eerste team gegaan was, ontspon zich in de vierde een uiterst spannende strijd waarin er geen cadeautjes werden weggegeven. TweeVV 2 was gebrand op winst in deze set omdat ze die punten zo hard nodig hebben en TweeVV 1 wilde niet onderdoen voor het tweede. Tot 24-24 ging het gelijk op met over en weer mooie punten. Met 26-24 was deze set uiteindelijk voor het eerste team.

TweeVV 2, dat zo dicht bij de winst in de vierde set was, gaf zich, teleurgesteld, gewonnen in de vijfde beslissende set. Het steeg wel een plek op de ranglijst.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie