Opa's en Oma's bij Uk-Toverbos en Uk-Pienoo

13 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

De kinderdagverblijven van Uk hebben iedere maand een ander thema aan de hand van het VVE programma. VVE staat voor Vroeg- en Voorschoolse Educatie. Dit zijn activiteiten die de jonge kinderen voorbereiden op hun basisschooltijd. Op deze wijze ontwikkelen de kinderen van het kinderdagverblijf zich spelenderwijs op het gebied van bijvoorbeeld taal, rekenen, bewegen en samenwerken. Omdat de VVE manier van werken goed aansluit bij de manier waarop we werken bij Uk, is het werken volgens het VVE principe opgenomen in de dagelijkse gang van zaken. Kinderen met een indicatie vanuit het consultatiebureau zullen uiteraard extra VVE tijd en aandacht krijgen om hun ontwikkeling zoveel mogelijk te stimuleren.

Afgelopen week hebben de kinderen bij Uk locatie Toverbos en Uk Locatie Pienoo het thema 'Ik ben Bas' afgesloten. Bas is een jongetje uit de boeken van Dagmar Stam. Het is een sociaal- emotioneel thema dat zich o.a. richt op: 'Wie ben ik?' en 'Wie zitten er bij mij in de groep?' Tijdens dit thema leren we over groot / klein, lichaamsdelen, kledingstukken, familie en emoties.

Tijdens deze themaweken hebben de kinderen allemaal een foto van hun gezin meegenomen om op een zelfgemaakt huis te plakken. Daarnaast maakten ze onder andere een spiegel om zichzelf te bekijken, verkleedden ze zich met ‘grote mensen kleren’ en knipten en plakten ze een ‘ik ben ….’-snoetje.

Om de wie-ben-ik-en-wie-hoort-bij-mij cirkel helemaal rond te maken zijn er twee gezellige opa - oma middagen georganiseerd op woensdag 26 en donderdag 27 februari op de locaties Pienoo in Veldhuizen en Toverbos in het Horapark. Na een eerste verbazing toen de ukken hun opa's en / of oma's zagen, haalden de kleintjes alles uit de kast om hun grootouders te laten zien wat ze zoal beleven bij hun kinderdagverblijf. Tijdens de koffie en thee deelden de kinderen een plak cake met de opa's en oma's. Aan het eind van de middag gaven enkele oma's hun kleinkinderen op één van de groepen warme groenten om vervolgens bepakt en bezakt richting huis te keren.

Een geslaagde afsluiter van een leerzaam thema!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie