Henk Sanders nieuwe trainer Edesche Boys

5 maart 2014 om 00:00 Sport

EDE - De in deze omgeving niet onbekende trainer Henk Sanders staat komend seizoen aan het roer bij zondagvijfdeklasser Edesche Boys. 

,,Er was vrij snel een klik met Henk (Sanders, red.). Edesche Boys is een eenjarige overkomst aan gegaan. Met een optie voor nog een seizoen", licht Edesche Boys voorzitter Richard Stap toe. 

De Boys had geen gebrek aan sollicitanten. ,,Dat klopt. Maar Sanders genoot uiteindelijk onze voorkeur. Hij was goed op de hoogte met het reilen en zeilen van onze club. In het seizoen 1997/1998 begon Henk Sanders zijn trainerscarrière bij de Edesche Boys. De cirkel is rond", vervolgt Stap 

Henk Sanders kijkt tevreden terug op de sollicitatie procedure bij Edesche Boys.,,Dat klopt. Het waren fijne maar ook duidelijke gesprekken. Niet alleen met het bestuur maar ook met de spelersvertegenwoordiging. Dat waren Robbin Wien en Erik van Aalst. Zij hebben niet alleen geluisterd maar ook veel vragen gesteld. Die interactie stelde ik op prijs."

De nieuwe trainer heeft Edesche Boys vanaf de zijlijn gevolgd. ,,Ik weet dat het sportief gezien de laatste jaren niet altijd voor de wind is gegaan. Mijn sportieve opdracht is stabiliteit te creëren. Dat doe je niet met te hoge doelstellingen formuleren. Terug naar de basis. Dat wil zeggen dat spelers weer met plezier komen spelen en trainen. Wat voor elkaar over hebben. Zowel binnen als buiten het veld een team zijn", vervolgt hij enthousiast.

Hij verwacht niet dat bij Edesche Boys een blik nieuwe spelers wordt open getrokken. ,,Dat hoeft echt niet. Koester wat je in huis hebt. Wil een speler komen is dat welkom. Maar hij moet zich aanpassen en niet omgekeerd. Edesche Boys is de oudste club van Ede. Met een speciaal karakter en dat historische besef moet blijven. Kan ik daar mijn steentje aan bij dragen ben ik een gelukkige trainer", besluit Henk Sanders.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie