19 maart 35e cursus Bewust Beter Bewegen

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Op 19 maart start al weer voor de 35e keer de cursus Bewust Beter Bewegen. Aanvang 21.00 uur. Sportzaal Ceelman van Ommerenweg. Zes lessen.

Bewegen is belangrijk in het leven. Met gevarieerd bewegen hou je het lichaam in conditie. Spieren, pezen, gewrichten, botten en zenuwen moeten beweging krijgen anders gaat de kwaliteit achteruit. Hoe zorg je ervoor dat je lichaam voldoende variatie en ontspanning krijgt?

Vanaf 2007 bestaat de cursus Bewust Beter Bewegen om je te helpen bij het vinden van een balans in je bewegingen. Tijdens de cursus wordt een set oefeningen aangereikt die de 3B-stretch genoemd wordt. Onder professionele begeleiding leer je de verschillende oefeningen in zes weken (zes lessen) aan. De oefeningen komen uit het concept Mobilizing Awareness® van Servaas Mes, Canada.

Het uitvoeren van de 3B-stretch kan zorgen voor ontspanning, behoud of vergroten van bewegelijkheid en herstel van originele bewegingspatronen. Deze zorgen voor een goede rompstabiliteit. Je wordt je bewust van onnodige spierspanningen tijdens het bewegen en leert deze te verminderen.

Na afloop van de cursus ben je in staat om de 3B-stretch op ontspannen wijze in tien minuten te doen. Je kunt de oefeningen gebruiken wanneer je denkt dat je ze nodig hebt. De oefeningen kun je overal doen zonder hulpmiddelen en zijn geschikt voor jong en oud.

Bij de cursus ontvang je een cursusboek als naslagwerk. Vanaf 2013 is dit een fullcolordruk met foto's van de oefeningen. Ook is het mogelijk om de DVD te bestellen waarop alle oefeningen worden voorgedaan.

De training wordt bewust aan het einde van de dag gehouden van 21.00 tot 22.00 uur, zodat je daarna ontspannen je bed in kunt rollen.

Informatie en inschrijving: www.beterbewegen.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie