Edese hockeymannen slaan goede slag

5 maart 2014 om 00:00 Sport

EDE-  De Edese hockeymannen zijn uitstekend uit de winterstop gekomen. De 4-2 zege op het sterke Hattem was een prachtige teamprestatie.

Omdat alle directe concurrenten in de strijd tegen degradatie verloren, deed Ede goede zaken.

Ede bezet in de eerste klasse de tiende plaats. De ploeg heeft uit 14 wedstrijden 11 punten behaald. Eelde volgt met drie punten achterstand. Hekkensluiter is Upward met zeven punten.De ploeg was goed doordrongen van het feit dat de eerste wedstrijden in de tweede competitiehelft van levensbelang zijn.

Om klassenbehoud te verzilveren moest er worden gewonnen van het op de zesde plaats staande Hattem. ,,Daarnaast lag de zure 2-3 nederlaag in Hattem nog op het netvlies. Ede was getergd", opende Bart Cornel.

Voorsprong

Maar het was Hattem dat al snel de score opende. ,,De eerste de beste strafcorner werd benut", had Cornel gezien. Maar de 0-1 gaf Ede een kick. Met een snel genomen vrije bal buiten de aanvallende cirkel was het Stijn Draaijer die met een mooie backhand de bal in het net wist te krijgen:1-1.

Ede leek door te stoten. Maar de gasten kregen in de rebound weer een strafcorner. Deze werd mooi van de lijn gehaald door Bob Driessen. ,,Een belangrijk moment. In de tegenstoot was het Lennart Bakker, terug van weggeweest, die met een buikschuiver de bal in het Hattemse doel tikte."

De Edenaren gingen met een 2-1 voorsprong rusten. ,,Ook in de tweede helft liep het prima. Er werden vele kansen gecreëerd", vervolgde Bart Cornel. Maar het duurde een klein kwartier alvorens Ede het vijandelijke doel trof. Het was Lennart Bakker die vanaf de achterlijn de bal er toch in wist te slaan: 3-1.

,, Even was de concentratie weg. Ede gaf een strafcorner weg en het was 3-2", baalde Cornel. Dit was de wake-up call voor Ede. Hattem werd onder druk gezet. De kersverse aanvoerder Lukas Westra kreeg weinig meer. Een doelpunt kon voor de thuisclub niet uitblijven.

,,Uit een aanvallende strafcorner was het Stefan Boere die scoorde. De bevrijdende 4-2 was binnen. Een goede team prestatie. Goede zaken gedaan en dat geeft vertrouwen voor de nabije toekomst", besloot Bart Cornel zijn terugblik.

Ede gaat zondag op bezoek bij EHV (Enschede). Deze ploeg bezet een veilige (zevende) middenmoot plaats. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie