Karateka’s ijzersterk op Harderwijkse mat

9 april 2014 om 00:00 Sport

De karateka’s van Karateschool Fightin’ Nabil hebben afgelopen zondag tijdens de Nederlandse Kampioenschappen karate in Harderwijk in de breedte sterk gepresteerd. In totaal was de ploeg goed voor vier individuele podiumplaatsen tijdens de NK senioren en twee podiumplaatsen op de NK clubteams. De pas 18-jarige Yamaika Kuijper greep ‘s ochtends het zilver in de klasse tot 55 kilogram. Ze verloor na een prachtige finale met 11-10 van Nina Vincent (Van Hellemond). In dezelfde klasse was er brons voor Isra Ou-Aissa (20). Ze won haar bronzen finale overtuigend van Rükiye Yüksel (Choku). In de lichtste herenklasse (-60kg) reikten ook twee pupillen van Karateschool Fightin’ Nabil tot het podium. Routinier Kim-Nhat Pham draaide ijzersterk in de voorronde en zag alleen de finale nipt verloren gaan tegen Boris Delhez (Choku). In de bronzen finale won clubgenoot Yassine El Attar van Rewin Chotkan (Kenamju).

Historisch brons

Na de individuele wedstrijden in de Harderwijkse sporthal De Sypel stonden de nationale teamkampioenschappen op het programma. Karateschool Fightin’ Nabil stelde voor het eerst sinds het bestaan drie teams op. Het jeugdteam meisjes verloor in de voorronde, het jeugdteam jongens draaide een sterk toernooi en zag dat uiteindelijk bekroond met brons. De formatie Yan Schouten, Omar El Attar, Ayoub El Hamdaoui en Mert Gökseli won in de bronzen finale met 2-0 van Fudoshin uit Roermond. Het herenteam, bestaande uit Kim-Nhat Pham, Yassine El Attar en Oualid Bankodad, schreef geschiedenis door brons te winnen in de strijd om de clubtitels bij de senioren.

Karateschool Fightin’ Nabil biedt elke dinsdag, donderdag en zaterdag lessen aan voor kinderen vanaf 4 jaar in Ede Veldhuizen en Ede Zuid. Voor meer informatie over de karatelessen: zie www.fightinnabil.nl