Toneelvereniging MARE speelt 'In Posities'

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Toneelvereniging MARE speelt op woensdag 12 en donderdag 13 maart ‘In Posities’ van Peter Aten. De voorstellingen worden gehouden in theater Cultura en beginnen om 20.15 uur.

‘In Posities’ speelt zich gelijktijdig in de zomer en vlak voor kerst af. Het stuk gaat over verhoudingen, de posities ten opzichte van elkaar. Ook iets wat in ons dagelijks leven speelt: mensen hebben een bepaalde positie ten opzichte van elkaar. Peter Aten (hedendaags toneelschrijver en werkzaam als grafisch ontwerper voor tv omroepen) heeft inmiddels een indrukwekkende reeks toneelstukken op zijn naam staan. De dialogen zijn sterk, zijn stukken pittig en krachtig. Dit is de derde keer dat MARE een stuk van zijn hand opvoert. De tragikomedie In Posities staat onder regie van Hans Fuchs.

Hugo aast op promotie en wil - voor een diner met zijn baas - goed voor de dag komen met zijn vrouw Letty. Hij neemt haar mee naar een boutique voor een nieuwe jurk. Als hij hoort dat zij zwanger is, dreigt er een breuk in hun relatie.

Het diner verloopt dramatisch. Letty is misselijk en Otto en Lidewij vechten hun privéproblemen uit. De schrik slaat Hugo helemaal om het hart als hij eindelijk Letty’s moeder ontmoet…..

Een entreebewijs kost €12.50. Reserveren kan via Cultura: tel. 0318 672800.

Meer informatie is te vinden op de website van Mare: www.mare-toneel.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie