Peter de Pater: 'GemeenteBelangen wil betaald voetbal'

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

EDE - GemeenteBelangen heeft volgens lijsttrekker Peter de Pater enorm veel zin in de gemeenteraadverkiezingen. ,,De collegedeelname is ons goed bevallen. Over de hele linie zijn wij tevreden. Wij hopen dat de kiezer ons weet te vinden, dat we weer eventueel kunnen aanschuiven bij de nieuwe convenantbesprekingen. Gerrie Ligtelijn is onze wethouderskandidaat, zij heeft een aantal voorbereidingen getroffen op het sociaal domein. Gerrie moet de kans krijgen die klus af te maken."

door Jan de Boer

Bij GemeenteBelangen is men dolenthousiast over alle dingen, die Ede leuk maakt. ,,Aankomende periode willen wij alle initiatieven van buitenstaanders maar ook van Edenaren, die Ede leuker maken, omarmen en waar dan ook steunen. We zijn voor een verfraaiing van Ede-Centrum, als het gaat om de renovatie van het Openluchttheater, als het gaat om de komst van een nieuw hotel en als het gaat om goede afspraken met CineMec. Al dat soort zaken uit de vorige periode moet met een hernieuwd elan worden aangepakt. In het verleden hebben wij de recreatieplas nagejaagd. Als een nieuwe kans zich ooit voordoet, zijn wij de eerste om dit na te streven."

Het paradepaardje van GemeenteBelangen is er nog altijd niet. ,,Toen de gronden onteigend moesten worden, stuitte dat op veel weerzin. Achteraf waren er een aantal partijen, die op het moment suprême niet thuisgaven. Daar kijken we niet op terug. Alleen doet zich een nieuwe kans voor, die recessieproof blijkt te zijn, dan gaan we er voor. De golfbaan is net zo'n verhaal. Ook een betaald voetbalclub. Betaald voetbal in Ede zelf, ja. En anders in FoodValley verband. Op dat soort vlakken mag de samenwerking met Wageningen ook zijn vruchten afwerpen."

Typisch iets van GemeenteBelangen is volgens Peter de Pater, dat alle dingen, die Ede positief op de kaart zetten, omarmd moeten worden. ,,Wij zij supertrots op PolarBears, Ede moet zich daaraan verbinden. Als Ede zijnde zijn we in het verleden nog wel eens opgehangen aan onze etnische diversiteit. Het is klinkklare onzin om te zeggen dat het Edese nieuws daardoor bepaald wordt. Ede moet het landelijke nieuws op een positieve manier halen. De laatste twee jaar gaat dat hartstikke goed."

De samenwerking in FoodValley is ook iets waar GemeenteBelangen achter kan staan. ,,De plannen, die Ede heeft met de Parklaan en met die leuke bedrijven die zich op die route moeten vestigen, heeft handen en voeten. Om dit soort dingen zou een Edenaar een lokale partij moeten kiezen, ja. Ook als je de politiek niet met een Haagse lading wilt steunen zijn wij als GemeenteBelangen een passent alternatief. Als je het vertrouwen in ons hebt, stem je op ons. Dat is niet zo moeilijk."

GemeenteBelangen heeft met de kandidatenlijst gezorgd voor een aansprekende lijst met verschillende soorten Edenaren, stelt Peter de Pater. ,,Edenaren herkennen zich in een van ons. Dat is ook een goede reden om op ons te stemmen." Als hij wordt gekozen begint de Edenaar aan zijn derde periode van vier jaar in de gemeenteraad. ,,Als fractievoorzitter heb ik de ernst van de situatie goed door. Je moet niet alleen netwerken of de mensen op de gang aanspreken, maar je moet ook een herkenbare boodschap achter laten."

In de komende periode wil GemeenteBelangen zich volgens Peter de Pater hard maken voor een levendig centrum. ,,Wij hebben een enorme binding met het midden- en kleinbedrijf. Die moet zich hier op een of ander manier happy voelen qua logistiek en als het gaat om vergunningen. Leegstand in het centrum is voor ons een doorn in het oog. Het is onze eerste prioriteit om daar iets aan te gaan doen. Daarvoor is ook provinciaal geld beschikbaar, daar moet gebruik van worden gemaakt. Ondernemers die zondag hun winkel open willen stellen, moet die ruimte worden geboden. De gemeente moet positief denken, niet belemmerend."

Foto:

Peter de Pater: ,,Oude plannen met elan aanpakken."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie