Ziekenhuis Gelderse Vallei en Rijnstate verlengen samenwerking met Luchtmobiele Brigade

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

EDE - De Luchtmobiele brigade, Ziekenhuis Gelderse Vallei en Rijnstate hebben sinds enkele jaren een overeenkomst, die het mogelijk maakt voor militair verpleegkundigen en verzorgenden om periodiek in beide ziekenhuizen te werken. Vooral vaardigheden op het gebied van traumazorg zijn belangrijk voor hun militaire functie. Op woensdag 5 maart wordt op de Oranjekazerne in Schaarsbergen deze succesvolle samenwerking met het tekenen van een convenant opnieuw verlengd voor drie jaar.

NicoletZeller, lid Raad van Bestuur van Ziekenhuis Gelderse Vallei, Jan Kees Cappon, lid Raad van Bestuur van Rijnstate, en generaal Nico Geerts, commandant van de Luchtmobiele Brigade tekenen samen het convenant. Na de ondertekening bezoeken de genodigden een mobiele militaire hulppost (Role 1 MedicalTreatmentFacility). Een Algemeen Militair Verpleegkundige geeft hier uitleg over de specifieke inzetmogelijkheden van militaire geneeskundige capaciteiten.

Werkervaringen

Sinds enige jaren kunnen militair verpleegkundigen voldoen aan de verplichte registratie in het BIG register door in een van de ziekenhuizen te werken. In Ziekenhuis Gelderse Vallei werken zij op de afdelingen chirurgie, neurologie, cardiologie en SEH. Dit betekent extra verpleegkundige capaciteit, die niet van invloed is op de eigen formatieplaatsen. Een registratie in het BIG-register is elke vijf jaar nodig en staat garant voor voldoende kennis en vaardigheden van de geregistreerde. De samenwerking tussen het verpleegkundig team en de militair verpleegkundige is in alle gevallen goed bevallen.

Groepsproces

Om de samenwerking compleet te maken biedt de Luchtmobiele Brigade in de komende drie jaar onder andere teambuildingen aan, die bijdragen aan het groepsproces in de ziekenhuizen. Daarnaast biedt de intensivering van de samenwerking een sterk fundament om gezamenlijk rampenscenario's te beoefenen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie