Hedendaagse Assepoester met Hexagon Ensemble in Cultura

6 april 2014 om 00:00 Activiteiten

EDE - Het Hexagon Ensemble speelt vrijdag 7 maart met theatermaker Wil van der Meer La Cenerentola van Rossini in Cultura.

De kern van de voorstelling is de opera La Cenerentola van GioacchinoRossini. Ditmaal geen lieve schuchtere 'Disney-Assepoester' maar een stoere Assepoester, die gewapend met spons en mop, fier de wereld inkijkt. Deze Assepoester heeft geen fee nodig, ook geen omgetoverde paarden en muizen, maar is een power girl die alles op haar voorwaarden laat gebeuren. Deze stelligheid en kracht vormt de basis van deze voorstelling voor jong en oud.Het uiteindelijk motto is: blijf jezelf trouw, ga niet voor de buitenkant van een ander, ook al ziet hij eruit als een prins, het kan ook de bediende zijn…

Het Hexagon Ensemble bestaat uit vijf blazers en een pianist. Het ensemble heeft naast het kernrepertoire in de afgelopen jaren een breed palet aan muziektheatrale programma's ontwikkeld. Zo trad het op in het Holland Festival 2012 met De Rode Kimono van Micha Hamel en speelde het ensemble met de acteurs Christine Ewert en Carol Linssen ruim 40 keer De lady Macbeth uit het district Mtsensk. Tournees voerden naar de VS, Frankrijk, Slovenië en België. Tevens bracht het Hexagon Ensemble negen goed ontvangen cd's uit.

Voorprogramma met cursisten van Cultura

Het concert is voor het Kunstencentrum van Cultura aanleiding geweest er een project voor blazers, pianisten en theatercursisten aan te verbinden. In een bewerking van Rossini's Ouverture 'Ilbarbiere de Seviglia' spelen zij in op de 'stoere hedendaagse Assepoester' die het Hexagon Ensemble zal uitbeelden tijdens het concert.

In het voorprogramma en als voorgerecht op het concert beelden 36 blazers, 6 pianisten en 7 theatercursisten muzikaal en theatraal deze speciale Assepoester uit waarin 'het muiltje' centraal staat. De schoen speelt de leidende rol en obsedeert zowel de muzikanten als de theatermakers.

Hobo docent Yvonne de Winter maakte de bewerking van Rossini's ouverture voor de blazers die op dit project konden intekenen, tevens leidt zij het orkest. De regie is in handen van theaterdocent Roos Hummelink van Cultura.

De uitvoering vindt plaats op vrijdag 7 maart om 19.30 uur in het atrium van Cultura, de toegang van het voorprogramma is gratis. Kaarten voor het concert met het Hexagon Ensemble zijn verkrijgbaar bij de receptie van Cultura, tel. 0318-672800.

Foto:

Hexagon Ensemble

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie