35 jarige Bekenstichting in een nieuw jasje.

9 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Iedere belangstellende is op 12 maart 2014 van harte welkom in Eerbeek.

De Stichting tot Behoud van de Veluwse Sprengen en Beken, kortweg de Bekenstichting, zet zich al 35 jaren in voor de fraaie Veluwse sprengenbeken in hun ensembles. Zij is statutair gevestigd in Epe maar werkt -zoals haar uitgebreide naam al zegt- op de héle Veluwe. De Bekenstichting gaat het lustrumjaar beginnen met de verschijning van het kwartaalblad -De Wijerd- in geheel vernieuwde vorm en hier extra aandacht aan besteden.

Heemraad J. Verhoef van Waterschap Vallei & Veluwe gaat het 1e exemplaar in ontvangst nemen op 12 maart 2014 om 13.30 uur in restaurant “de Korenmolen” Kanaalweg 3 te Eerbeek.

Ook de Wethouder van de Gemeente Brummen, Bart Elbers, is hierbij aanwezig.

Na afloop gaan we de Wijerd, de Eerbeekse beek en de Watermolen bezichtigen.

Iedere belangstellende is hierbij van harte welkom !

De Heemraad en de Wethouder zullen er namelijk samen voor zorgen dat die bijzondere Oliemolen in de zomerperiode weer op waterkracht olie kan gaan persen; en ook dáár zet de Bekenstichting zich voor in. *)

Jan van de Velde

Bekenstichting

www.sprengenbeken.nl

www.facebook.com/bekenstichting

M 06 46575308

*)

Water voor Oliemolen op de Eerbeekse Beek

De watermolen op de Erbeke dateert al uit 1395 en behoorde lange tijd tot de bezittingen van het Huis te Eerbeek. In 1942 legateerde de weduwe van professor M. W. C. Weber dit landgoed aan de Stichting het Geldersch Landschap, het huidige GLK. Aan het einde van de vorige eeuw werd de interessante molen gerestaureerd.

Indien er voldoende water beschikbaar is kan ze ook daadwerkelijk olie persen. Wij -van de Bekenstichting- werken samen met een aantal betrokkenen om dat te gaan realiseren.

--> zie ook

http://www.sprengenbeken.nl/water-voor-oliemolen-op-de-eerbeekse-beek/

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie