Speciale acties Henkies Cafetaria

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

EDE - Henk Achterstraat van Henkies Cafetaria aan de Maanderweg 46 maakte een jaar geleden de overstap van de vrachtwagen naar het cafetaria. Van die overstap heeft hij geen spijt. Vanwege het eenjarig bestaan heeft Henkies Cafetaria in de hele maand maart een speciale actie voor de klanten, die de bestelling zelf afhalen. ,,De actie is vier patat met vier frikadellen of vier kroketten voor 6.99 euro. En verder kroketten en kaassoufflés voor 1 euro," aldus Achterstraat.

door Jan de Boer

Elke honderdste afhaalklant krijgt zijn bestelling bij de actie in maart gratis. ,,Het maakt niet uit wat zij besteld hebben. Er komt een teller in de zaak te hangen, die aangeeft wie de honderdste afhaalklant is," aldus Henk Achterstraat.

De cafetaria aan de Maanderweg is op maandag gesloten. En is op zondag, dinsdag tot en met donderdag van 16.00 tot 21.00 uur open. De klanten kunnen op vrijdag en zaterdag van 11.30 tot 21.00 uur bij Henk Achterstaat terecht.

De actie houdt de cafetariahouder om de loop weer goed te krijgen bij de cafetaria. Achteraf vind hij zelf dat hij de overstap naar het beroep van zelfstandige ondernemer wat heeft onderschat. ,,Dat doe ik wel even," dacht Achterstraat.

Hij steekt de hand in de eigen boezem, omdat hij weet dat hij er in de begintijd wel eens wat aan schortte. Een jaar later weet Achterstraat dat hij het ambacht van cafetariahouder onder de knie heeft. ,,Ik hoop de mensen weer terug in de zaak te krijgen voor wie ik het in de begintijd misschien wel 'verpest' heb. We hebben extra pannetjes erbij. We kunnen het aan, werken met genoeg personeel. Het gaat nu allemaal wat gestructureerder. We hebben nu een jaar ervaring. De nieuwe klanten kunnen

zelf ervaren, dat ik het vak goed geleerd heb."

Vanaf juni 2013 is Henkies Cafetaria met een bezorgdienst gestart. ,,Vanaf dag één heeft dat een boost gegeven aan mijn cafetaria. We bezorgen door heel Ede. Voor een bestelling onder de 15 euro brengen we bezorgkosten van 2.50 euro in rekening. Boven 15 euro is het helemaal gratis. Op vrijdag, zaterdag en zondag rijden er zelfs twee scooters."

De klanten kunnen via telefoonnummer 0318-615439 of online via www.cafetariahenkies-ede.nl bestellen bij Henkies Cafetaria. Op de website kunnen de klanten zien wat voor lekkers Henkies Cafetaria allemaal te bieden heeft.

Henk Achterstraat vindt nog steeds dat hij een geweldig vak heeft. ,,Het is leuk om te horen als mensen lekker gegeten hebben. Ik vind het ook gezellig om met mensen te maken te hebben. Het is geweldig dat de bezorging via de scooters goed loopt. Maar daar ben ik natuurlijk geen cafetaria voor begonnen. Ik ben een gezelligheidsmens, ik wil graag mensen in de zaak zien."

Foto:

Henk Achterberg is blij met de scooters, maar wil z'n klanten het liefst ontmoeten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie