Vier medailles en zes halve finale plaatsen voor Turnclub P.i.T Lunteren

5 april 2014 om 00:00 Sport

Afgelopen weekend vond de kwartfinale turnen van divisie 2 en N2 plaats in Bergschenhoek. Van te voren wist P.i.T dat de mogelijkheden er waren om bij de eerste helft te eindigen wanneer er een goede wedstrijd zou worden geturnd. Zes van de acht turnsters die in actie kwamen hebben de halve finale gehaald en vier van hen namen zelfs eremetaal mee naar huis.

Steffanie Bos (instap N2) en Ilse Heuseveldt (pupil 1 N2) hadden teveel last van zenuwen om mee te kunnen strijden voor een plek in de halve finale. De 17e en 22e plaats waren voor hen.

Britt Keizer turnde in de categorie Jeugd D niveau. Keizer en trainster Moraal besloten om alles uit de kast te halen ondanks de risico’s en dit was de juiste keuze. Op brug was zij de beste, op sprong tweede en op vloer derde. De balk moest zij echter eenmaal verlaten met de opsprong. Keizer mocht op het podium plaatsnemen en kreeg het brons omgehangen. Hiermee plaatste zij zich uiteraard ook voor de halve finale.

Tamara Coenraad sloot de zaterdag goed af voor P.i.T.. Coenraad moest na haar kampioenstitel in 2013 een divisie promoveren waardoor zij veel nieuwe elementen moest leren om nog mee te kunnen doen bij de junioren C. Voornamelijk door een steengoede balkoefening werd Coenraad derde en de halve finale plaats is in the pocket.

Op zondag was het de beurt aan de pupillen 2 N2 Maaike Diepeveen en Yana Vink en de Jeugd D turnsters Tina Hooijer en Sophie Laiti. Diepeveen turnde vrijwel alle bonus elementen en deze werden gewaardeerd door de jury, maar op balk ging het mis met twee vallen. Diepeveen weet nu echter dat zij bij de top mee draait aangezien zij vijfde werd in dit pittige niveau.

Vink turnde haar wedstrijd netjes en foutloos en wist genoeg punten bij elkaar te turnen (op brug en sprong 2e) om op het podium plaats te nemen. De derde plaats was voor Vink. Beide turnsters zien we terug in de halve finale.

De zondag werd afgesloten door Tina Hooijer en Sophie Laiti. Hooijer was vooral sterk op brug en sprong. De vierde plaats en een halve finale plek geven Hooijer een goed gevoel voor volgende landelijke wedstrijd waar zij zich ruim voor geplaatst heeft.

Laiti laat nog punten liggen op sprong, maar boekt al vooruitgang. Zowel als afsprong van brug en balk als de serie op vloer laat zij een mooie hele schroef zien en door netjes te turnen eindigde zij net boven haar clubgenootje Hooijer op de derde plek. Ook Laiti zien we terug op de halve finale.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie