Behandeling longembolie Ziekenhuis Gelderse Vallei Ede gestroomlijnd

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

EDE - Ziekenhuis Gelderse Vallei werkt vanaf 1 maart met een door haar ontwikkeld zorgpad longembolie. Een zorgpad is een precieze beschrijving van de behandeling en zorg voor een bepaalde patiëntengroep. Dit zorgpad is voor patiënten met (het vermoeden van) een longembolie. Het werken met het zorgpad maakt voor patiënten en zorgverleners duidelijk welke onderzoeken en behandelingen plaats (gaan) vinden. Er zijn geen verschillen meer tussen artsen en de patiënt weet waar hij aan toe is.

Een longembolie is een afsluiting van een longslagader, waardoor het achterliggende gedeelte van de long geen bloed meer krijgt. Bij een longembolie kan de patiënt te maken hebben met een longarts of internist. Het is belangrijk dat ieder op dezelfde manier werkt. Dat kan met behulp van het nieuwe zorgpad.

Patiënt tevreden

Voor de patiënt is op deze manier meteen duidelijk wat er gaat gebeuren, alle afspraken worden op elkaar afgestemd en goed gepland. De patiënt weet hierdoor waar hij aan toe is. Uiteraard is er altijd oog voor de individuele patiënt.

Voor longgeneeskunde heeft het ziekenhuis al een aantal zorgpaden, namelijk COPD, longontsteking en longkanker. De ervaring laat zien dat het werken met zorgpaden de tevredenheid van de patiënt verhoogt en dat, doordat er efficiënter kan worden gewerkt, de opnameduur en kosten dalen.

Vooruitstrevend

Ziekenhuis Gelderse Vallei is op het gebied van zorgpaden voor longgeneeskunde vooruitstrevend. De zorgpaden zijn dan ook een voorbeeld voor andere ziekenhuizen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie