Plannen voor eerste woningen Het Nieuwe Landgoed

13 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

EDE - Het college van b. en w. dinsdag ingestemd met het ontwerp uitwerkingsplan voor de eerste woningen die Woonstede gaat bouwen in Veldhuizen langs de N224. Deze woningen vallen binnen het project Het Nieuwe Landgoed waar op dit moment de eerste voorbereidende werkzaamheden plaatsvinden. De planning is om halverwege dit jaar te starten met het bouwen van de woningen.

In het ontwerpuitwerkingsplan wordt de juridische basis gegeven waaraan Woonstede zich moet houden bij het ontwerpen van het gebied en het bouwen van de woningen. Er wordt onder meer ingegaan op het maximale aantal woningen en de maximale hoogte van de gebouwen. Dit alles sluit aan op het bestemmingsplan voor Het Nieuwe Landgoed.

Er worden in het gebied in totaal 38 woningen gebouwd, dit zijn allemaal huurwoningen. Hiervan zijn 18 grondgebonden woningen en 20 appartementen.

Het project Het Nieuwe Landgoed wordt de verbinding tussen de wijken Veldhuizen en Kernhem. Onder meer door een wijkcentrum, een onderdoorgang en wijkvoorzieningen worden beide wijken met elkaar verbonden. Hierbij vormen landschap, voorzieningen en woningen een sterk samenhangend geheel.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie