Paul Haenen in Dolman & Gremdaat live

6 april 2014 om 00:00 Activiteiten

EDE - Paul Haenen blijft aanspreken met zijn populaire karakters Dolman & Gremdaat. Zaterdag 15 maart zijn ze live in Cultura.

Een vrolijke voorstelling over verleden, heden en toekomst. De afgelopen jaren heeft Paul Haenen zich geconcentreerd op zijn eigen theater, Het Betty Asfalt Complex, maar nu heeft hij weer zin om het land in te trekken met zijn bekende karakters, Margreet Dolman en dominee Gremdaat.

Dolman & Gremdaat live in Cultura

De populariteit van Dolman en Gremdaat is erg groot, mede dankzij zijn optredens bij De Wereld Draait Door, waarin hij het actuele nieuws op de korrel neemt. Ook de deze voorstelling is een combinatie van satire, belevenissen, poëzie en zang. Haenen is in staat om op een humoristische wijze de actualiteit van de dag te behandelen.

En dan gaat het niet alleen om het wereldnieuws maar ook om het nieuws van de plaats, de regio waar hij optreedt. Hij laat onder de vingercamera knipsels van de landelijke kranten zien maar ook van de provinciale bladen. Door het nieuws te combineren en te interpreteren brengt hij een relativering aan die bevrijdend kan werken.

Elke avond is anders en daardoor uniek. Naast Margreet Dolman en dominee Gremdaat zal ook dokter Valentijn op het podium verschijnen. Een vrolijke, meeslepende en actuele voorstelling van een in Nederland en Vlaanderen unieke cabaretier.

Kaarten voor de voorstelling zijn nog verkrijgbaar bij de receptie van Cultura tel. 0318-672800 of www.cultura-ede.nl. Een unieke kans om Paul Haenen eens live mee te maken.

Paul Haenen

Paul Haenen begint zijn carrière op 17-jarige leeftijd bij jeugdomroep Minjon. Niet lang daarna volgt zijn bijzondere, soms licht absurdistische, journalistieke werk op radio en televisie voor onder meer de VARA, KRO en VPRO. Vanaf eind jaren 80 maakt hij nagenoeg een decennium lang zijn human interest-programma's voor de VPRO televisie, dikwijls vanuit het Betty Asfalt Complex, zijn eigen theater.

Ook maakt hij televisieprogramma's voor Net 5, RTL 4 en de NPS. Haenen is verder bekend als de stem achter Bert en Grover in Sesamstraat. Samen met zijn partner Dammie van Geest maakt Haenen MargreetDVD, zijn eigen dvd-tijdschrift en schrijft en regisseert hij toneelstukken. Verder is hij regelmatig te gast bij de DWDD.

Paul Haenen Nederlandse komiek, cabaretier, acteur, stemacteur, toneelschrijver, programmamaker en presentator is al bijna vijftig jaar in het vak, maar nog steeds actueel.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie