overgewicht? Doe mee!

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Op 22 maart begint er een nieuwe groep van het leefstijl- en beweegprogramma dat tot voor kort Start to Run XL heette. Wij nodigen u uit om mee te bewegen maar nu onder de nieuwe naam “Leef in Beweging XL”. Alleen de naam verandert. De organisatie, inhoud en samenwerkingspartners blijven ongewijzigd. In november won Start to Run XL de Sportgala prijs als meest inspirerende sportinitiatief van 2013.

Leef in beweging XL is voor mensen met overgewicht die graag in beweging willen komen. Wandelend op weg naar een fitte leefstijl en dat in de mooie natuur rondom Ede! Het programma duurt 12 weken. Het bestaat uit 24 wandeltrainingen op de dinsdag avond en zaterdagmorgen en 10 themabesprekingen over voeding , training en leefstijl. Er kan een begin gemaakt worden met hardlopen. Plezier staat op de voorgrond. Er is herkenning en aanmoediging. Naast het bewegen is er veel aandacht voor mentale aspecten rond leefstijlverandering.

Leef in beweging werkt met kleine groepen. Er is intensieve, professionele begeleiding van hardlooptrainers Ada Groeneveld en Jaap Stouthamer en gewichtsconsulent Mirjam de Haan. Ada: “wandelen zorgt voor een betere conditie. Maar er gebeurt veel meer. In de natuur loop je je hoofd leeg en ontspan je”.

Wie weet wat goede voeding is?

“We zijn in Nederland de weg kwijt, qua voeding. Wie weet wat goede voeding is, wat dit kan betekenen voor hoe we ons voelen en hoe we eruit zien? Verreweg de meeste mensen met overgewicht hoeven niet op dieet maar hebben hulp nodig om andere keuzes te maken”, aldus Mirjam.

Leef in Beweging XL wordt ondersteund door de fysiotherapeuten Gerritsen en Bravenboer. Na het programma is het mogelijk om door te stromen naar de gevorderden groep.

Op 6 maart is er een gratis en vrijblijvende informatieavond van 19.30 uur-20.30 uur in Hotel de Bosrand.

De totale kosten voor dit programma inclusief health check, bedragen €140. Meer informatie en opgeven: www.leefinbeweging.nl. Met verdere vragen kunt u terecht bij Mirjam de Haan 06- 20096208.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie