Met Mensen Team Ede Centrum gestart

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

EDE - In aanwezigheid van wethouder Breunis van de Weerd is maandag het nieuwe 'Met Mensen Team' van start gegaan. Dit team bestaat uit medewerkers van Welstede, De Medewerker, SportService en SWO en opereert als één organisatie.

Het team is ontstaan in december vorig jaar, toen de vier organisaties in samenspraak met de gemeente besloten samen te werken. Het nieuwe team, bestaande uit medewerkers van elk van de vier organisaties, is gestart om een analyse van de wijk Ede-Centrum te maken.

Ze werken inmiddels nauw samen met de wijkregisseur van de gemeente. Maandag 3 maart is fase 2 van start gegaan: praktijkervaring opdoen en de nieuwe handelwijze toepassen in de Vogelbuurt in Ede.

De vier organisaties leren zo samen te werken alsof ze één organisatie zijn. Het team maakt maximaal gebruik van de faciliteiten in de wijk en stemmen onderling af wie wat 'doet'. De doelstelling van het team is om burgers in de buurt te laten meedoen en te betrekken in het economisch verkeer in de wijk. Omdat dit echt iets nieuws is, komt er geen onderzoek hoe een formele samenwerking er uit zou moeten zien, maar gaat het team 'aldoende leren'.

De verwachting is dat, omdat dit team heel dicht bij de burger werkzaam is, de maatschappelijke effecten van de ingezette acties duidelijk zichtbaar zijn en dat dit effect met minder financiële middelen bereikt wordt.

Vanaf 1 januari 2015 is de gemeente Ede direct verantwoordelijk voor de zorg aan ouderen, chronisch zieken, gehandicapten, jongeren en mensen die moeilijk aan het werk komen. In aanloop naar deze nieuwe taken en op basis van nieuwe inzichten rond preventie en vraaggerichte en wijkgerichte aanpak opereert de samenwerking tussen Welstede, De Medewerker, Sportservice Ede en SWO.

Dit initiatief draagt bij aan het doel van de gemeente Ede om de inwoners van Ede van goede en voldoende zorg te blijven voorzien.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie