Geslaagde beroepeninformatieavond op het Marnix College

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Op 27 februari vond er een informatieavond plaats waarbij meer dan vijftig beroepsuitoefenaars aan de leerlingen van het Marnix College iets over hun beroep en gekozen studie vertelden. Tijdens een korte introductie werden algemene tips en aandachtspunten gegeven die belangrijk zijn in het proces van studiekeuze. Er waren aansluitend 3 informatiesessies waarbij bijna 300 leerlingen met hun ouders konden luisteren naar enthousiaste verhalen over de meest diverse beroepen van architect tot notaris. Daarna was er gelegenheid om vragen te stellen.

Voor pubers is keuze voor een beroep of opleiding niet makkelijk. Je hebt nog geen goed beeld bij een bepaalde studie of bij een bepaald beroep. Dit blijkt ook uit onderzoek: ruim 30 procent van de leerlingen in het beroepsonderwijs stopt in het eerste jaar met de opleiding waar hij of zij voor gekozen heeft. Een reden hiervoor is onder andere dat ze zich achteraf gezien niet goed hadden voorbereid op hun keuze.

Om leerlingen te helpen bij deze keuze heeft de Ouderraad van het Marnix ook een beroependatabase opgezet van bijna 100 ouders om leerlingen in contact te brengen met beroepsuitoefenaars.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie