Altijd al op een kasteel willen werken?

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Op Kasteel Amerongen werken ongeveer 120 vrijwilligers in heel verschillende functies. Allereerst in het Poortgebouw met de winkel en de ticketshop, waar zij de bezoekers van het Kasteel, de Tuin en de Exposities ontvangen en zorg dragen voor de kaartverkoop en de leuke artikelen van de winkel. Verder lopend door het bos en de tuin zie je vrijwilligers die de borders, het gras, het bosperceel en ook de moestuin onderhouden. De producten uit die moestuin worden weer verkocht in de winkel.

En dan komen we bij het Kasteel, waar we worden ontvangen door een gastvrouw of gastheer. Na de hartelijke ontvangst dwalen we met een rondleider door het Kasteel, waar we ook nog suppoosten zien rond lopen, die de rondleiders assisteren en toezicht houden, omdat er overal kostbare voorwerpen staan. Tussen al die activiteiten door zien we dames die liefdevol de inventaris behouden en beheren.

Wat we niet zien is, dat achter de schermen nog vrijwilligers administratieve werkzaamheden verrichten, maar ook dat er een groep zich bezig houdt met evenementen en met marketing en communicatie. En er is ook nog een klusteam. Kortom een drukte van jewelste.

Toch komen we nog handjes te kort. Een kasteel runnen met vrijwilligers vraagt heel veel inzet van iedereen. Vele handen, maken licht werk, geldt ook voor ons. Nieuwsgierig geworden naar een van de functies? Maak een afspraak om te bespreken of het inderdaad iets voor je is. Je kunt bellen met of e-mailen naar de coördinator vrijwilligers Wery Knaven. 06-11018518 of wery.knaven@kasteel-amerongen.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie