'Toegankelijke jazz met een Italiaans tintje'

6 april 2014 om 00:00 Activiteiten

EDE - Met meer dan zeventig cd's, honderden eigen composities en talloze onderscheidingen is de Italiaanse pianist EnricoPieranunzi een grootheid in zijn vak. Kenmerkend voor zijn carrière is dat hij altijd 'in touch' is gebleven met zowel klassieke muziek als jazz. Dat blijft hem, ook nu hij de 60 gepasseerd is, voortstuwen.

Deze grootheid is zondag 30 maart te horen, samen met de Nederlandse Jasper Somsen, zijn vaste contrabassist die hij een 'geweldige musicus' noemt. Pieranunzi werkte samen met onder anderen EnnioMorricone, Chet Baker, Charlie Haden, Art Farmer, Jim Hall en vele anderen.

Sinds de première van het EnricoPieranunzi's New European Trio, gaven ze na het festival Jazz Brugge (2012) nog acht concerten in Nederland. Afgelopen voorjaar speelden zij onder meer in het Amsterdamse Bimhuis en Lantaren Venster (Rotterdam). Ook als er geen belletje bij je gaat rinkelen bij deze namen, is dit concert nog steeds de moeite waard. Easy listening jazz, met een Italiaans tintje.

Anders dan anders

In november beleefden EnricoPieranunzi en Jasper Somsen hun première als duo. Pieranunzi zelf geeft zeventig tot tachtig concerten per jaar, in vele landen. Maar het reizen is hij nog niet zat. ,,Dat komt ook omdat mijn verhaal wat anders dan anders is", zegt hij in een vooruitblik op het concert. ,,Ik heb eerst ruim twintig jaar pianoles gegeven aan het conservatorium en ben pas toen ik 50 of 55 jaar was veel gaan reizen. Bovendien: ik houd ervan om goede musici te ontmoeten en dan moet je toch echt reizen."

Dit unieke duo toert nu langs de grote jazzpodia van Nederland. Beleef in de Edesche Concertzaal deze twee grootmeesters van de huidige jazz. Zondag 30 maart, aanvang 15.00 uur.

Kaarten bestellen: https://ticketjames.com

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie