Unieke verreiker werkt aan Amsterdamse Noord-Zuidlijn

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

Van Manen Verhuur in Lunteren heeft vorig jaar twee unieke verreikers in gebruik genomen. Het gaat om een verreiker die 12 ton aan gewicht kan verplaatsen en een verreiker die een mastlengte heeft van maar liefst 30 meter. Het Lunterse bedrijf is één van de drie bedrijven in Nederland die de Merlo P120.10 en de Merlo 40-30 verhuren. De 12-tons machine wordt nu al enkele maanden ingezet als krachtpatser bij de Noord-Zuidlijn in Amsterdam.

De Merlo P120.10 is met zijn enorme kracht de zwaarste Merlo-verreiker in de markt. De hefhoogte van de machine is 9,8 meter, de reikwijdte 5,7 meter. Het vermogen de dit type Merlo is 107 kW, in pk’s uitgedrukt komt de verreiker aan 145 paardenkrachten.

Toegevoegde waarde

De Noord-Zuidlijn in Amsterdam moet in het najaar van 2017 gereed zijn voor gebruik. De lijn verbindt de zuidkant van de stad met de noordkant en is vooral bedoeld om de bereikbaarheid van Amsterdam goed te houden. Door de tunnelbuis rijdt na de oplevering een metro die per dag 185.000 mensen zal vervoeren. Van Manen Verhuur levert een 12-tons verreiker, die dagelijks toegevoegde waarde levert voor het personeel onder de grond.

Power

De P120.10 is een echte krachtpatser. Jan van Manen, eigenaar van Van Manen Verhuur, is enthousiast over deze unieke verreiker: “In Nederland zijn echt maar een handvol van deze machines. Daarom vind ik het mooi dat precies onze verreiker zijn kracht en gebruiksgemak inzet bij dit toonaangevende project in Amsterdam.”

Over Van Manen Verhuur

Van Manen Verhuur is een verhuurbedrijf met een breed en goed onderhouden machinepark. Naast verreikers verhuurt het Lunterse bedrijf ook hoogwerkers, shovels, minigravers en aanhangers. De klanten van Van Manen komen uit geheel Nederland, voornamelijk bestaande uit bouwbedrijven, dak- en wandbeplaters, betonverwerkers en hoveniers. Meer informatie: www.verreiken.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie