De Bongerd en De Elskamp winnen finales Ede Stad Schoolhandbaltoernooi

12 maart 2014 om 00:00 Sport

EDE -  De jonge handballers van de basisscholen OBS De Elskamp (meisjes) en OBS De Bongerd (jongens) glommen na afloop van trots.

Zij waren donderdagavond de trotse winnaars van de geslaagde 26e editie  Ede Stad Schoolhandbaltoernooi 2014.

,,Ik denk dat De Bongerd (meisjes) en bij de jongens de Callunaschool favoriet zijn. Dat betekent dat we bij de jongens eventueel op zoek moeten naar een nieuwe wisselbeker", opperde Reehorst organisator Leo de Wit. De Edese handbalkenner zat er deze keer naast. De favorieten sneuvelden na een enerverende finaleavond.

De meisjes opende de avond. Bij het favoriete De Bongerd was flink getraind. Ko Hovestad (HV Reehorst) nam het team twee keer per week onder handen. Jason Koops nam op de finale avond het coachen voor zijn rekening.

,,Ik heb stage gelopen op De Bongerd. Omdat ik in het verleden op De Toon Hermansschool bij het handballen actief was, leek me dit wel een leuke klus."

De wedstrijd was het aanzien zeker waard. Niet alles ging goed. Zo hadden beide teams wat moeite met de spelregels. Maar de arbiters van dienst Wim de Man en Marit ten Holder waren coulant of legden zo nodig alles uit.

Glansrol

Het spel golfde op en neer. De teams ontliepen elkaar niet veel. De 5-5 eindstand wekte dan ook niet veel verbazing. Wel de glansrol van keeper Maud Hoevelaken (12) aan de Elskamp kant. Zij verijdelde met haar lengte en goed opstellen menige doelpoging.

,,Ik zit in groep 8. Keepen is niet mijn specialiteit. Mijn favoriete sport is eigenlijk turnen. Daarnaast voetbal ik nog bij KSV Fortissimo. "

De jongeling groeide voor OBS De Elskamp uit tot een held. In de strafworpen serie hield zij haar doel bijna schoon. Maar ook keepster Azra Sahin (De Bongerd) stak in een blakende vorm. Het bleef ook na strafworpen gelijk (1-1).

De zevende strafworp werd door Maud Hoevelaken benut. Daarna stopte zij de mogelijke gelijkmaker. Een ovationeel applaus van de vele aanhangers viel haar ten deel.

,,Best leuk die aandacht. Maar je doet het als team", zei zij bescheiden. En verdween in het feestgedruis.

De jongens finale was eveneens een genot om te zien. Met kwalitatief behoorlijk spel werd gestreden. Opvallend was dat waar de Callunaschool het spel verdeelde, De Bongerd in de rebounds scoorde. De Bongerd ging met een 4-3 voorsprong rusten. Dat gaf Leo de Wit even gelegenheid op het geslaagde toernooi terug te blikken.

,,Het is probleemloos verlopen. Geen grote blessures. Zelfs geen pleister nodig gehad", grapte hij.

Dat was in de tweede helft wel anders. Een speler van de Callunaschool viel en zo op het oog behoorlijk geblesseerd uitvallen. Toch slaagde de favoriet (Callunaschool) er in de 4-4 te scoren.

Favoriet onderuit

,,Ik heb mijn ploeg opdracht gegeven veel te schieten. Hoewel de Calluna keeper goed was lukte dat wonderwel", gaf coach Jason Koops zijn strijdplan weer.

De Bongerd wist de eindstrijd met 9-7 te winnen. Met dank aan doelman Munasar Mow. Hij stopte werkelijk elk schot. ,,Ik had nog nooit gekeept. Maar het ging wel lekker. Mooi dat wij de finale winnen. Morgen (vrijdag) op school lekker feestvieren", glimlachte de groep 8 leerling tevreden.

Jeugdvoorzitter Evert van de Broek van de organiserende handbalvereniging Reehorst reikte de prijzen uit. De club kan weer terugkijken op een prima Ede Stad Schoolhandbaltoernooi 2014. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie