Boeiende politieke bijeenkomst in De Gelderhorst met leden gemeenteraad

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Donderdag 6 maart vond in De Gelderhorst een politieke bijeenkomst plaats met gemeenteraadsleden van CDA, PvdA, D66, Groen Links - Progressief Ede, SGP en ChristenUnie. De aanwezige bewoners legden de vertegenwoordigers van de lokale partijen hun zorgen voor over de gevolgen van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de tolkenvergoeding. Ook wilden ze van de politici weten of ze zich willen inzetten voor nieuwbouw van De Gelderhorst.

Debatvoorzitters René Fabert en Ko ter Linden vroegen de gemeenteraadsleden wat de gevolgen zijn voor de tolkenvoorziening als deze over een jaar overgeheveld wordt van de AWBZ naar de WMO. Vanaf dan draaien gemeenten op voor de kosten van tolken. Ter Linden: 'Jullie zeggen allemaal dat het belangrijk is dat doven meedoen in de samenleving. Dat kan alleen als deze voorziening goed geregeld is. Hoe gaat de gemeente Ede, waar zoveel doven wonen, hiermee om? Op deze vraag kwam geen duidelijk antwoord. Alle aanwezige politieke partijen zeiden zich hard te willen maken voor doven, maar gaven ook aan niet te weten hoe de concrete invulling van de WMO eruit gaat zien. Wel zeiden ze komende tijd te willen overleggen hierover met vertegenwoordigers van De Gelderhorst.

Ook over de nieuwbouw van De Gelderhorst spraken de politici zich eensgezind uit. Ze verontschuldigden zich min of meer voor de jarenlange vertraging en zeiden allemaal voorstander te zijn van de bouw van zelfstandige woningen voor doven naast De Gelderhorst.

Na afloop merkte een van de bezoekers op: 'Aan goede voornemens ontbreekt het niet. Jammer dat er geen concrete toezeggingen worden gedaan. Het is wel goed dat de politici hier komen. Ze weten nu wat er leeft onder doven en tegen welke problemen ze aanlopen.'

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie